Verdenscup i seiling

Kristian Ruth tilbake i OL-form

Kristian Ruth tilbake i OL-form

Kristian Ruth er der han slapp under OL i Quingdao i fjor; etter de innledende seilasene i verdenscup-regattaen i Hyeres i Frankrike ligger han an til å komme til gullfinalen i Laser.

Publisert Sist oppdatert

Den 41. utgaven av den internasjonale og tradisjonsrike regattaen i Hyeres på den franske Middelhav-kysten pågår for øyeblikket, og både Kristian Ruth fra Asker Seilforening og Peer Moberg fra KNS ligger foreløpig an til å komme til gullfinalen som seiles på fredag.

I går ble de innledende seilasene avsluttet, og i dag og i morgen er seilerne blitt inndelt i gull-, sølv- og eventuelt bronse-heat. Fredag seiler så de 10 beste i hver klasse medaljefinale om den endelige rekkefølgen.

BESKJEDEN TROPP. Norge stiller med en beskjeden tropp – kun fire seilere deltar – men de gjør sine saker godt. Ikke minst Ruth og Moberg.

Av hele 140 deltagere ligger Kristian Ruth på en foreløpig 9. plass sammenlagt etter plasseringene 11-2-24-12-3-6, mens 19-14-14-11-3-14 gir Peer Moberg en 8. plass i Finnjolle, der det deltar 46 seilere.

VERDENSCUP. Hyeres-regattaen er den fjerde av i alt 7 regattaer som teller i det internasjonale seilforbundets (ISAF) nyinnstiftete verdenscup (som ikke må forvekslet med verdensrankingen). De 20 beste seilerne i hver klasse oppnår verdenscup-poeng, og sjansen for norske poeng denne gangen er med andre ord god.

Tidligerere regattaer i verdenscupen er Sail Melbourne i Australia, US Sailing’s Rolex Miami ORC og Trofeo Princesa Sofia Mapfre i Spania, mens de tre gjenstående er: Delta Lloyd Ragatta i Medemblik, Nederland, Kieler Woche, Tyskland og Skandia Sail for Gold Regatta i Weymouth i England, som avsluttes 19. september. Da vil historiens første verdenscup-vinnere i seiling bli kåret.

RESULTATER. Resultatene i klasser med norske seilere så langt er:

LASER (140 deltagere)

1. Paul Goodison, England

2. Luka Radelic, Kroatia

3. Tonci Stipanovic, Kroatia

9. Kristian Ruth, Norge

LASER RADIAL (54 deltagere)

1. Veronika Fenclova, Tsjekkia

2. Anna Tunncliffe, USA

3. Susana Romero, Spania

32. Marthe Enger Eide, Norge

FINNJOLLE (46 deltagere)

1. Ivan G. Kljakovic, Kroatia

2. Gasper Vincec, Slovenia

3. Giles Scott, England

8. Peer Moberg, Norge

RS:X (86 deltagere)

1. Julien Bontemps, Frankrike

2. Shahar Zubari, Israel

3. Piotr Myszka, Polen

75. Sebastian Wang-Hansen, Norge