Søk i arkivet

Watski Skagerrak TwoStar 200912 lag inn fra ventelisten

12 lag som til nå har stått på venteliste, blir i dag sluppet inn på deltagerlisten i Norges største shorthandedregatta, Watski Skagerrak TwoStar som følge av at kvoten for norske seilere er økt til 160.

Deltagerlisten til Watski Skagerrak TwoStar teller nå 173 båter – 160 norske og 13 utenlandske. Men fortsatt står det 20 lag på venteliste.

Bernt Ove Bessesen og Terje Antonisen fra Lillesand har lenge stått øverst på ventelisten, men de kan nå starte forberedelsene til deltagelse i  sin X-362 Sport for fullt.

Siste lag som slapp inn på ventelisten er Per Aage Østern og Unni Rønn fra KNS med en X-102.

ENNÅ PÅ VENTELISTE.
Magne Jensen og David Kristianslund fra Moss (Arcona 400) står nå fremst av i alt 20 på ventelisten.

Det er fortsatt anledning til å sette seg på venteliste for regattaen.

I alle de senere årene har utgangspunktet vært 150 norske og 50 utenlandske lag – til sammen 200, men ettersom antall utlendinger aldri har vært i nærheten av 50, er kvotene blitt justert i favør av flere norske lag. Deltagerbegrensningen har også sitt utgangspunkt i kapasiteten i havnene, både hos arrangøren og i pitstop-havnene, som i år blir i Arendal og Marstrand.

Arrangøren har også som ambisjon at samtlige deltagere skal trackes i kartet på Internett, og dette krever en nødvendig mengde utstyr, noe som tidligere har vært garantert gjennom samarbeidsavtaler, og som har gjort sitt til at ventelisten er blitt  åpnet etter hvert.

NY TRACKING. I år har imidlertid de som står på venteliste måttet leve ekstra lenge i spenning på om de har fått slippe inn eller ikke, og årsaken har vært usikkerhet rundt tracking-løsningen.

Avtalen SEILmagasinet hadde med Guard Systems ASA utløp i 2008, men i samarbeid med teknologibedriften Tellu er SEILmagasinet nå i ferd med å utvikle en helt ny trackingløsning basert på mobiltelefoner. Alle båter med AIS-sendere vil også kunne inngå i den nye løsningen, som i tillegg til tracking, også vil inneholde mange spennende tilleggsytelser.

– Usikkerhet med hensyn til tracking-løsningen og kapasiteten når det gjelder tracking – og om vi i det hele tatt ville få det til i år – har gjort sitt til at vi ikke har kunnet slippe inn flere deltagere før nå, sier Henrik Næss, markedssjef i SEILmagasinet, som samarbeider tett med Tellu om utviklingen av trackingløsningen og tilbudene rundt den.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen