Stort apparat i Bundefjorden og Oppegård

Årets første norgescup til helgen

Årets første norgescup til helgen

230 båter i tre klasser – 100 funksjonærer fra to foreninger på tre baner. Det er klart for sesongens første norgescup i regi av Bundefjorden og Oppegård Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Til start stiller seilere i klassene Optimist, Zoom8 og Europajolle; alle spente på hva vinteren har gjort med styrkeforholdet dem i mellom. Spente er de nok sikkert også på hvilke nye seilere som dukker opp. I det hele tatt: Det er alltid litt ekstra spenning forbundet med årets første store arrangement.

STORT ARRANGEMENT. Spente er også arrangørene i Bundefjorden og Oppegård Seilforening, som har gått sammen om regattaen, som for begge representerer det største de har påtatt seg.

– I alle fall i nyere tid, sier Bjørn W. Johansen i Bundefjorden Seilforening.

– Bundefjorden var jo en stor seilforening for 20 år siden og kan hende hadde de hånd om like store arrangementer den gangen, men det var før min tid. Og dette er det største jeg har vært med på.

SAMARBEID. Bundefjorden  Seilforening skal ha ansvaret for regattabanene til E-jolle og Optimist, mens Oppegård skal bemanne Zoom8-banen. Alle seilerne skal imidlertid ha Oppegårds anlegg som utgangspunkt, og derifra vil det være kort vei ut til alle banene.

– Maks 15 minutter. Vi kaller det derfor  NCen for «compact games», sier Johansen.

For å serve de 230 seilerne er det ca. 100 funksjonærer i aktivitet, på land og på banene. Hele 20 dommere vil blant annet være i aksjon, hvorav ca. halvparten av dem vil være i aktivitet med å dømme på banen.

– Dette er i sannhet en stor dugnadsinnsats, sier Bjørn W. Johansen til SEILmagasinet.

FRA HELE LANDET. Til banene i Bundefjorden stiller det seilere fra hele landet, og fra Vestlandet kommer det hele 43 deltagere i de tre klassene. Også mange av fjorårets toppnavn i norgescup-sammenheng stiller til start, men både i Zoom8 og Europajolle er hele pallen ledig i forhold til rankingen i fjor.

I Optimist stiller toppseilerne Herman Tomasgaard fra Drøbaksund og Lars Johan Brodtkorb fra Horten for å forsvare sine plasseringer fra i fjor.

Værmeldingen tyder på at det kan bli en løy affære til helgen. Det er spådd lett vind, mest lørdag etter middag, men da er det snakk om kun 4–5 m/sek.