Søk i arkivet

NORLYS fremmer forslag til regelendring i neste ukeHåp for båter med uforsvarlige LYS-tall

 Da LYS-komiteen i går hadde møte, besluttet de å igangsette en regelendring som fristiller NORLYS fra å benytte den svenske standardtabellen som utgangspunkt for norske LYS-tall. Det kan få effekt allerede i neste uke.

– Ja, LYS-komiteen hadde møte i går for å diskutere hva vi skal gjøres. NORLYS’ regler binder oss til den svenske LYS-tabellen, men vi ser jo også at dette får uheldige utfall for noen båter, sier Håvard Ravn Ottesen, leder av NORLYS, til SEILmagasinet.
 
HURTIGARBEIDENDE. Derfor bestemte de i går for å arbeide kjapt for å få til en regelendring. Allerede førstkommende mandag vil styret i NORLYS komme med løsning, der et formelt forslag vil bli fremmet overfor Norges Seilforbund, som etter LYS-reglene må godkjenne regelendringer.

– Vi har allerede avklart med Sverige at vi kan fristille oss fra den svenske komiteen, så den siden av saken er klar, sier Ravn Ottesen.

Det betyr i praksis at NORLYS vil kunne ha andre regler å forholde seg til uken.
 
NOEN VIL BLI ENDRET. – Det betyr at de båtene som LYS-komiteen  mener har et uforsvarlig måltall, vil bli endret, men i mange tilfeller er komiteen enig med svenskene. Det betyr at de fleste endringene som allerede er skjedd i år, vil bli stående, sier Ottesen.
 
Nå er det ikke bare den svenske LYS-tabellen som har skapt en del støy rundt LYS-tallene i år:
 
AUTOMATISK GJENNOMGANG. – Vi har hatt en automatisk gjennomgang av alle tall i databasen der mål er for store, og dette har generert tillegg for en del båter som har for store mål i forhold til standardmålene. Dette er blitt gjort manuelt tidligere, men dette er nå automatisert og har medført mange endringer på en gang, sier Håvard Ravn Ottesen til SEILmagasinet på telefon fra Southampton.
 
TRAVEL. Der er han mellom annet for å ha møte med RORC for å få gehør for at alle norske klassemålere også skal kunne godkjennes som IRC-målere.  I kveld skal han så ha møte med representanter fra LYS i Finland og Sverige i arbeidet med å forsøke å samordne hele det nordiske LYS-arbeidet. Mandag følger så måte med den norske LYS-komiteen for å fremme forslag til regelendring overfor Norges Seilforbund.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen