Søk i arkivet

Færderseilasen 2009Husk påmeldingsfristen 2. mai!

Påmeldingsfristen til årets Færderseilas går ut om en drøy uke. 344 båter er så langt påmeldt. Helt som normalt, sier Færder-general Per Bøymo hos KNS. «Mot normalt» er nye sikkerhetsbestemmelser.

– 344 påmeldte båter én uke før påmeldingsfristen er helt normalt, sier Per Bøymo hos KNS til SEILmagasinet.

– Normalen er å ha rundt 800–900 båter påmeldt når fristen går ut, fortsetter han.

Ifjor startet 1098 båter i Færder'n, mens rekordåret var i 2007 med 1133 båter påmeldt.

– De resterende båtene, de som liker å betale ekstra mye for å være med, de kommer etterhvert, fortsetter han.

Færderseilasen starter fredag 12. juni. Påmeldingsfristen er lørdag 2. mai og du kan melde deg på her.

KATEGORI 4. Nytt i år er at Færderseilasen seiles under sikkerhetskategori 4. Dette betyr for eksempel andre krav til vster om bord.

– Det er innført kategori 4. Vi har sett nøye på hvilken kategori Færder'n bør seiles under og i og med at den seiles om natten er kaetgori 4 korrekt.

– At man skal ha redningsvester om bord til alle er ikke noe nytt, men at de alle må være på mer enn 150N oppdrift, ha lys og skrittstropp, er nytt, avslutter Bøymo.

KNS' notat angående sikkerhetsutstyr og kategori 4:
OSR kat 4 medfører blandt annet følgende endringer for deg som seiler Færderseilasen, eksakte beskrivelser finner du i kunngjøringen og i Sikkerhetsreglene kategori 4 som du kan laste ned her under. 

Det er spesifisert krav til redningsvester (har bare vært beskrevet som "redningsvester" tidligere). Krevene til redingsvester er et minimum av 150N oppdrift, skrittstropp og Lys med styrker >0,75 candela med varighet av mer enn 8 timer.

Når det gjelder nødsignaler skal du ha 4 røde bluss og 2 orange røksignaler. Det er også beskrevet hvordan rekkewiren skal være, og det gjøres oppmerksom på at kun udekket wire er tillat.

Erfaringene som ISAF og ORC har gjort opp gjennom årene med seiling i hardt vær har gjort at de krever hardværsseil.  Kravet er minst Hardværsfokk (eller stormfokk) og krav til reving til minst 40% av liket (eller tryseil). Klassebåter behøver kun rev.

Vi har gjort enkelte unntak, full beskrivelse finnes i kunngjøringen. Følgende kan nevnes;håndhold VHF er ikke påbudt, klassebåter har kun krav til rev og klassebåtene har ikke krav til rekke annet enn hvis det står i klassebestemmelsene.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen