Veivalget uke 17 om regattaer og foreningsmedlemsskap for mannskap

Det holder med skipper’n

Det holder med skipper’n

Langt de fleste – 81% – mener at det holder at skipperen om bord er medlem av en seilforening for at båten skal kunne delta i en regatta. 19% mener at alle i båten bør være medlem av en seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Det viser resultatet av Veivalget for forrige uke der vi spurte om alle eller bare skipperen om bord skal være medlem av en seilforening for at båten skal kunne delta i en regatta.

I norgesmesterskapene er det i dag et krav at alle om bord er medlem, mens det i vanlige regattaer holder med skipperen om bord.

FORSLAG. Det var på seiltinget i mars det kom et forslag fra salen om at man kanskje burde innføre et krav om seilforeningsmedlemskap for alle om bord i en regattabåt. Motivet var øke medlemstallet i seilforeningene – og derved økonomien både for foreningene og seilforbundet.

SEILmagasinets lesere – hele 253 sa sin mening – synes imidlertid ikke dette er noen god idé, og skal vi tro de mange gode og velfunderte kommentarene som er knyttet til avstemningen, er mange redd for konsekvensene ved innføring av et slikt krav: Færre båter som vil delta i regattaer, ikke minst i Færder’n der mange kun er med i denne ene regattaen.

IKKE SISTE ORD. Det er grunn til å tro at siste ord ikke er sagt i denne saken og at problematikken vil bli bragt til torgs på neste seilting. Da vil forslag til startlisens i regattaer komme opp på nytt, og utvilsomt også diskusjonen om medlemmer og ikke-medlemmer i regattabåter.

Eller for å si det med en av debattantene til saken:

«En komplett løsning når det gjelder medlemskap,kontingenter og lisenser for hele seilnorge må til. En løsning som flertallet av seilerne ønsker og trives med, bør finnes.

Dette må utvikles som en komplett pakke, som vi kan leve med i mange år fremover.»