Nordens lengste shorthandedregatta – i ett

Transportetappe blir til regatta

Transportetappe blir til regatta

12 doublehanded-lag fra Østlandet skal delta i Seilmakeren Doublehanded. Mange av dem skal også delta i Helly Hansen Skagen Race. Dermed har en ny regatta oppstått.

Det er bare tiden og veien mellom Helly Hansen Skagen Race og Seilmakeren Doublehanded for dem som skal delta i begge, og det er det noen som skal. I stedet for at de alle seiler hver for seg de ca. 300 n milene til Askøy utenfor Bergen, har Shorthanded Sailing Norway (SSN) tatt initiativet til en tilbringerseilas, og de har fått med seg Helly Hansen som sponsor og seilforeningene på Karmøy til å ta seg i mot når de går i mål i Skudeneshavn – Seilmakerens nye pitstopsted.

Helly Hansen Tilbringer’n blir også Nordens lengste shorthandedregatta – i alle fall uten pitstop. 220 n mil er avstanden mellom Skagen og Skudeneshavn, sier Simen Løvgren, leder av SSN.

IKKE-SEILENDE MANNSKAP. En spesiell vri på regattaen er at den åpner for å ha en 3. person om bord som kan være passasjer og ikke ta del det aktive arbeidet med seilingen, på samme måte som Volvo Ocean Race-båtene har med seg en dedikert mediaperson om bord.

– Å ha med en ikke-seilende passasjer har vi gjort for å åpne opp for at seilere som vil være med og lære shorthanded-seiling skal kunne få anledning til det. Dessuten vil jo en 3. person for eksempel kunne ta bilder og film og rapportere under veis, sier Løvgren.

220 NAUTISKE MIL. Båtene starter fra nordbøya utenfor Skagen fredag 22. mai kl 2200, og målgang er i Skudeneshavn på den samme mållinjen som skal benyttes i Seilmakeren Doublehanded. Fra 30 til 48 timer er beregnet seiltid. Kanskje blir det kortere, for får de to Class 40ene som foreløpig er påmeldt føre sitt, kan 220 n mil slukes kjappere.

– I Skudeneshavn vil vi bli tatt i mot av seilforeningene på Karmøy, og de vil sørge for innlosjering. Vi er også blitt lovet å få prøvesmake deres eksklusive bacalaogryte – som for øvrig vil bli servert under pitstop i Seilmakeren Doublehanded – og Helly Hansen vil stå for premiene, sier Simen Løvgren.

Regattaen vil også bli forsøkt tracket ved hjelp av AIS, og et kart vil bli lagt ut på SSNs hjemmesider.

ØKT DELTAGELSE? Løvgren håper at HH Tilbringer’n vil få god oppslutning og at den vil føre til økt deltagelse av østlandsseilere i Seilmakeren Doublehanded og at flere vestlandsseilere vil delta i HH Skagen Race. Begge regattaene holder fortsatt åpent for påmelding. HH Tilbringer’n teller også med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking med vekttall 0,5.

For påmelding til HH Tilbringer’n, så skjer det her.