15. mai er siste frist

Du kan fortsatt melde deg på til Seilmakeren Doublehanded

Du kan fortsatt melde deg på til Seilmakeren Doublehanded

LYS-komiteens pågående revidering av LYS-tallene, har også fått den konsekvensen at påmeldingfristen til Seilmakeren Doublehanded er utstatt. Til 15. mai.

Publisert Sist oppdatert

Du kan for så vidt også melde deg på etter 15. mai, men vilkårene er, ifølge seilingsbestemmelsene som nå er publisert, ikke spesielt gode: Du må betale dobbelt startkontingent og seile med høyeste LYS-tall i flåten.

BESTEM DEG FOR HVILKE SEIL. Problematikken rundt årets LYS-tall, som nå bør være velkjent for de fleste, har gjort sitt til at Askøy Seilforening har valgt å utsette påmeldingsfristen til Seilmakeren Doublehanded. Det betyr også at når den nye påmeldingsfristen utløper 15. mai, må alle deltagerne – i tillegg til å ha meldt seg på – ha logget seg inn på www.seiling.no og bestemt seg for hvilket seiloppsett de ønsker å delta i regattaen med.

REKORD OG NYTT PITSTOP. Mye tyder på at det blir rekorddeltagelse i den populære shorthandedregattaen, og per i dag teller listen hele 119 par som skal utfordre den vestnorske skjærgården mellom Askøy og Skudeneshavn.

For – mens regattaen tidligere har gått mellom Askøy og Stavanger, er Skudeneshavn nå valgt som pitstop-sted, og der vil seilerne bli tatt godt i mot og sendt ut igjen tilbake mot Askøy fire timer etter ankomst.

MULIGHET FOR AVKORTING. Etter fjorårets avsluttende tålmodighetsprøve i motstrøm og vindstille, har seilingsbestemmelsene i år åpnet for tre avkortingsmuligheter, slik at alle skal kunne rekke den planlagte avslutningsfesten fredag 29. mai.

Første mulige avkortning er i Skudeneshavn, neste er Klokkervik på sørøstsiden av Sotra og den 3. og siste muligheten er ved Liholmen nordvest av Tyssøy.

NY TRACKING. Nytt av året er en helt ny tracking-løsning der mobiltelefoner med GPS eller med tilknyttete GPS-enheter – eller AIS-sendere – vil bli benyttet som trackingenheter.

– Dette er en løsning som på litt sikt i prinsippet vil kunne muliggjøre at alle regattaer kan bli tracket, og Seilmakeren Doublehanded vil være den første regattaen som vil prøve dette nye systemet, forteller markedssjef Henrik Næss.

Det nye trackingsystemet er for tiden under utvikling av teknologibedriften Tellu.

– Med et uttall av ulike mobiltelefoner med og uten GPS, med og uten bluetooth – fra en rekke leverandører, blir det en formidabel utfordring i å få alle de 120 båtene opp i trackingsystemet, og vi er svært avhengige av at seilerne legger både bredside og velvilje til for at denne første testen skal bli vellykket, sier han.

– Vi holder på å kartlegget utstyret til de enkelte båtene og har innledet en dialog med seilerne slik at alle skal stille best mulig forberedt når de kommer til registreringen 26. mai, sier han.