Søk i arkivet

CAMILLA – Cookson 50Nytt design – samme rakettfart

Ole Martin Vordahls Cookson 50 har fått ny design. Designet er langt fra da den het AL CAPONE. Christen With forteller om årets planer.

– Vi skal seile Oslofjorden Rundt, Helly Hansen Skagen Race, Færder'n og NORC-regattaene før sommerferien – i tillegg til en del trening, sier organisator for Cookson 50en CAMILLA, Christen With, til SEILmagasinet.

Da Cookson 50en kom til Norge i fjor var navnet AL CAPONE, men etter eier Einar Sisseners død, kjøpte Ole Martin Vordahl båten av boet. Båten er den samme, men navnet og designet er nytt. Bak det nye designet står Eker Design.

Denne helgen var CAMILLA på Holmsbu under North Sails' treningssamling. Det ga Christen With mersmak.

– Jeg ble litt paff over hvordan det er å seile med svingkjøl. Jeg har seilt mye rart opp gjennom årene, men å ha 3500 kilo på en 3,6 meter lang arm som man vipper ut i borde, er helt fantastisk, forteller With.

 

 (Artikkelen fortsetter under bildet.)

COOKSON 50: CAMILLA var ny i fjor – da het den AL CAPONE. Her under treningsamlingen på Holmsbu forrige helg, før dekoren var kommet på. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

 

KJERNER. Christen With har fått oppgaven som organisator for CAMILLA-laget. Med seg har han en kjerne seilere som utgjør grunnstammen i laget.

– Båtmann om bord er Simon Koch, eieren Ole Martin Vordahl og hans sønn skal være med, Bjørn Mørland Pedersen er rormann, Nicolay Halle, Lennart Olrich, Henrik Schancke, Einar Astrup, Lars Henrik Berg og Finn Kristian Hagen er alle en del av laget.

– I tillegg har vi med Peder Jahre når han ikke er opptatt i Melgesen og Nils Kristensen skal være navigatør – og alpinisten Lars Myhre skal være med oss på mange regattaer.

– Vi trenger å være 14 mann om bord, så det er fortsatt plass til noen fler. Det vi trenger nå er et par stykker som ikke nødvendigvis er så flinke ti å seile, men de må være keene og ivrig etter å lære, forteller Christen With.

SKAGEN RACE. Det vil utvilsomt bli en spennende duell mellom kong Haralds FRAM XVI og CAMILLA under årets utgave av Helly Hansen Skaen Race. Hvem som kommer først til Skagen, en TP52 eller en Cookseon 50, gjenstår å se:

– Jeg tror vi «fliser» dem, sier Christen og ler. 

– Men det blir helt sikkert en spennende duell, avslutter han.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen