Rekordeltagelse i Oslofjorden Rundt

Deltagerliste spekket med høydepunkter

Deltagerliste spekket med høydepunkter

Oslofjorden Rundt starter i kveld – med rekorddeltagelse og en imponerende deltagerliste.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at landets mer ambisiøse regattaseilere på tur & hav-arenaen har plukket seg ut Oslofjorden Rundt som sesongens første møtested for sjekk av «rikets tilstand». I alle fall er deltagelsen imponerende – både blant dem som seiler shorthanded og blant dem som seiler med fulltallig mannskap på rekka.

HÅRETE BÅTER. For hva skal man si da, når det stiller en Cookson 50, to Open 40, to Landmark 43, en King 40 (regattadebut i Norge), en GP 42 og en Swan 56 – for å plukke ut de aller ypperste – i en weekendregatta i Indre Oslofjord.  Om bord i båtene er det selvfølgelig mange gode seilere, og i shorthandedklassen stiller landets to topprankete seilere: Tor Hove fra Bærum og Simen Løvgren fra Asker.

Deltagerlisten teller totalt 70 båter, men arrangementsansvarlig Ole Gunnar Tveiten, regner med en syv, åtte båter til.

– Det er alltid noen som ikke klarer å bestemme seg før etter at påmeldingsfristen er løpt ut, sier han.

KOMBI-TILBUD. I kveld starter shorthanded-seilerne sin første av to seilaser og nærmere 30 båter stiller til start. 16 av dem vil seile shorthanded begge dager, mens 12 har valgt å delta i klassene med fullt mannskap på søndag. Det er åpenbart et populært tilbud Asker Seilforening er kommet med her.

For dem som jakter på poeng på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, er det imidlertid sammenlagtlisten for dem som seiler shorthanded begge dager som gjelder.

Selv om mange «hotte» båter har funnet veien til Blakstadtangen denne weekenden, er Oslofjorden Rundt først og fremst en massemønstring der alle skal kunne delta og ha utbytte av regattaen. Asker Seilforenings intensjon er også å gi seilerne en hyggelig sammenkomst etterpå, når båtene samles på Blakstadtangen.

DRØMMENATT. Et spenningsmoment for alle regattaarrangører i Indre Oslofjord er vinden, og i så måte ser Asker Seilforening ut til å være heldig i dag. Yr.no spår østnordøstlig vind, 4–6 m/sek og skyfri himmel.

Nettopp den drømmenatten foreningen har invitert til.