Søk i arkivet

Sparebanken Vest Huftarøy RundtFortsatt god plass på deltagerlisten

Kristi Himmelfartsdag er det regattadag også på Vestlandet. Da går Sparebanken Vest Huftarøy Rundt, der det fortsatt er god plass på deltagerlisten.

Det er ikke bare i Skagerrak det er regattaer på Kristi Himmelfartsdag. Også på Vestlandet vil fridagen bli benyttet til kappestrid i skjærgården, og regattaen seilerne skal prøve seg i er Sparebanken Vest Huftarøy Rundt.

FANTASTISK TUR. Sparebanken Vest Huftarøy Rundt er mer enn en regatta, mener arrangørene i Os Seilforening.

–  Det er også en fantastisk tur i ett spennende seilingsområde. Seilasen byr normalt på mange og ulike utfordringer med både friske vinder og vindstille perioder, sterke strømmer, kryss, slør og lens. Selv om seilasen går gjennom smale sund og tett ved land, er området lett navigert. Det er lagt opp til mange avkortningsmuligheter, slik at alle skal komme til mål om det skulle bli lite vind.

Regattaen går fra Strøneosen og rundt Huftarøy i Austevoll, og til sammen er banen ca. 24 nautiske mil lang. 26 båter er per i dag påmeldt, men Os Seilforening, venter flere. I fjor deltok 36 båter, hvorav halvparten seilte shorthanded.

SHORTHANDED-SVIKT. I år er det foreløpig shorthanded-seilerne som er uteblitt; bare seks lag figurerer i øyeblikket på deltakerlisten, mens man i LYS-klassen for fullt bemannete båter er like mange som i fjor.

– Regattaen teller i SEILmagasinet Shorthanded Ranking, og for dem som skal seile Seilmakeren Doublehanded i neste uke, bør SV Huftarøy Rundt være en ypperlig oppkjøringsregatta, sier Kjetil Eriksen i Os Seilforening.

Med seks lag på deltagerlisten er man akkurat på minstekravet når det gjelder deltagelse for at regattaen skal være poenggivende i SEILmagasinet Shorthanded Ranking. Men da må alle starte.

LØYPEREKORD.
Det er egen premiereing til den båten som sletter Magnus Stangelands løyperekord for enskrogbåter fra 1995.

– Den er på knappe 3 timer og 40 minutter, men med gode forhold og en rask båt bør det være mulig å slå denne, mener Eriksen.

Men det kan kanskje bli vanskelig, for holder varselet fra yr.no stikk, blir det lette vinder fra sør som kommer til å prege Kristi Himmelfartsdag.

Påmelding til regattaen skjer her.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen