Feiende start på populær regattaserie

Annenhver tirsdag møtes seilerne i området rundt Korsfjorden utenfor Bergen til dyst i Korsfjordtrimmen, og i år fikk de en feiende start på serien.

Publisert Sist oppdatert

Korsfjordtrimmen er et samarbeid mellom Milde Båtlag og Os Seilforening, og det deltar båter fra Milde , Os og Bergens Seilforening.

– Regattaen er åpen for alle som vil delta og vi har turklasse for de som er nybegynnere eller ikke har fått målebrev på båten sin ennå. 28 båter er påmeldt så langt til årets serie,  som  inngår i Horda Cup, sier regattasjefen for Korsfjordtrimmen, Svein Skoglund til SEILmagasinet og understreker at det er plass til enda flere båter.

Tirsdag 12. mai gikk den første runden, og med et fantastisk vær og frisk vind på ca. 7 – 11 m/sek, fikk regattaen en pangstart.

Skoglund har gitt oss denne rapporten:

FLERE NYE BÅTER. De fleste båtene måtte redusere noe på seilføringen, mindre forseil er vanlig når det blåser over 8 m/sek. Flere nye båter har kommet til i år, og  de seilte godt i den fine vinden, men det skal noen år til på regattabanen før de når helt opp til de «gamle ringrevene».

Løpet gikk denne gangen fra Blia, på kryss til en bøye ved Horsøy, lens ned til runding Teistane og kryss tilbake til Blia, et enkelt og greit løp. Ikke alle turte sette spinnaker fra Horsøy til Teistane, men de fikk fin fart med spridd forseil.

Den minste klassen opp til LYS 1.15 startet først. Her tok AKINA med Leif Hetleflåt (Os) ledelsen og hold den helt til mål. Det ga 1.plass i klassen og 1. plass over all. 2. plass i klassen og 3. plass over all ble EXENA med Carl Olav Wickmann (Bergen)

Kjekt var det at LADY K med Bjørn Eliassen (Os) har fått fart på båt og mannskap og seilte inn til en fin 3. plass i denne klassen. Han må regnes som en av de nye på banen.

OVERLEGEN. Den største klassen, LYS 1.16 og over startet ca. 10 min etter den minste og seilte samme rute. Her så det ut til at PIANO med Sverre Holm (Os) har fått satt sammen et godt mannskap og virker uslåelig. Han tok også 1.plass i klassen og 2.plass overall i skarp konkurranse fra flere store og gode båter fra Milde og Bergens Seilforening.

TINA FOR II (Os) seilte inn til en fin 2.plass i klassen og 5.plass overall, men måtte se flere av båtene i minste klasse foran på overall-listen.

3. plassen i klassen og 6. plass over all ble det til MIRAMIS med Erik Lie-Nilsen (Milde)