Havseilerklubben holder værbriefing

Skagen-været under lupen

Skagen-været under lupen

Lars Petter Røed fra Meteorologisk Institutt forteller tirsdag hva Skagen-seilerne har i vente.

Nok en gang har Norsk Havseiler- og Krysserklubb (NHK) engasjert seniorforsker og oseanograf Lars Petter Røed ved Meteorologisk Institutt til å gi deltagerne i Helly Hansen Skagen Race en værbriefing før start.

Det skjer tirsdag 19. mai kl 1800 i lokalene til Kongelig Norsk Seilforening i Huk Aveny 1 på Bygdøy. Det koster kr 100 å komme inn, for medlemmer av NHK er det gratis.

LETT VIND? Da vil deltagerne få vite om hvor lette de sørvestlige vindene som yr.no i dag melder vil bli, og hvordan strømmen roterer i Skagerrak og kommer nordover fra Kattegatt.

Mye tyder på at det blir strekk ned mot Väderöarna og Brofjordens Anhjörning og kryss til Skagen, og da er det ikke minst viktig å finne det sporet som gir de gunstigste strømforholdene. Det gjelder ikke minst på strekket sørover, mens det kan være greit å vite både vinddreiningstendens og strømforhold når man skal velge «banehalvdel» over til Skagen.

Siste, men ikke minst, er det ikke dumt å ha en formening om hvordan man skal angripe den strømutsatte nordspissen av Danmark. Mye er ofte blitt avgjort på de aller siste nautiske milene rundt Grenen.

GRUNNLAG. Og det er nettopp for at du skal ha et grunnlag for egne meninger når du er utpå der, at Lars Petter Røed tirsdag kveld forteller alt hva Meteorologisk Institutt har funnet ut om forholdene i HH Skagen Race.