Søk i arkivet

Helly Hansen Skagen Race 2009LYS-rot skapte ekstraarbeid og ny klasseinndeling

I hele våres har det vært uro rundt LYS-tallene til den norske LYS-flåten, og det har fått konsekvenser for klasseinndelingen i Helly Hansen Skagen Race og påført arrangøren mye ekstraarbeid.

Da Bærum Seilforening hadde planlagt å sette seg ned for å foreta klasseinndelingen i Helly Hansen Skagen Race, var LYS-tallene for årets sesong langt fra klare. Derved ble påmeldingsfristen og fristen for å bestemme seilføring utsatt i samråd med NORLYS,  men heller ikke da den utløp, var alt klappet og klart og LYS-tallene endelige.

Og da arrangementskomiteen de siste timene før 17. mai-festen skulle starte fortsatt registrerte at LYS-tall  ble korrigert og endret, måtte de likevel foreta klasseinndelingen.

NY KLASSEINNDELING. – 16. mai hadde ikke vi fått noen formell liste å forholde oss til, så derfor måtte vi gjøre klasseinndelingen på en ny måte i år, sier regatta-ansvarlig, Inge-Magnar Olerud.

Bærum Seilforening tok derfor utgangspunkt i tallene de hadde per 14. mai, da fristen for å melde seg på og velge seil gikk ut, og foretok klasseinndelingen på dette grunnlaget.

FORBLIR I OPPRINNELIG KLASSE. – Båtene er blitt fordelt etter de LYS-tallene vi hadde på det tidspunktet. Det betyr at alle skal starte i den klassen de er blitt satt opp i i deltagerlisten, selv om LYS-tallet deres senere er blitt korrigert av LYS-komiteen og fått en verdi som normalt skulle tilsi at de skulle ha byttet klasse, sier Olerud.

Klassene i årets Helly Hansen Skagen Race har derfor fått nye, nøytrale navn, og ikke navn som tilsier hvilke LYS-tall de rommer.

Les mer om klasseinndelingene her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen