Søk i arkivet

Class 40 på vei til internasjonal ISAF-statusKan avholde sitt første VM i år

På ISAFs halvårsmøte fikk shorthandedklassen Class 40 foreløpig internasjonal status. Det betyr at klassen kan avholde VM i år.

Class 40 har hatt en solid vekst de senere årene, og lillesøsteren til Open 60 og Open 50 er i ferd med å få vle så høy status som sine storesøstre. Da ISAF avsluttet sitt halvårsmøte i Polen 11. mai, forelå det en beslutning om at Class 40 hadde fått en foreløpig, internasjonal status.

Under ISAFs årsmøte i november, håper klassen på at den endelige statusen vil være i boks.

At klassen nå er blitt anerkjent inteernasjonalt betyr at den kan avholde sitt første offisielle verdensmesterskap, og det vil finne sted i Hamble i England 18. til 21. august.

I Norge fins det foreløpig to Class 40er, som begge har vært og vil være regatta-aktive denne sesongen.  Internasjonalt har klassen 86 båter, og over halvparten av disse er ikke-franske. Klassen var opprinnelig fransk, men den internasjonale veksten har vært stor de senere årene.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen