Søk i arkivet

Laser Europa Cup & Youth Grand Prix17.mai-fering under seil

Seks norske Laser-seilere feiret 17. mai i Hoorn i Nederland – sammen med 160 andre seilere på regattabanen.

17. mai-helgen var det klart for den fjerde regattaen i serien « Laser Europa Cup & Youth Grand Prix» i den nederlandske byen Hoorn utenfor Amsterdam. Seks norske seilere hadde tatt turen dit og valgte å feire 17. mai der sammen med 160 andre seilere fra hele Europa.

SEKS NORSKE SEILERE. De norske deltagerene var Anders Pedersen og Lars Myklebust Johansen i Standard, Mikkel Berger i Radial, og Carl Cedric Kløvstad, Henrik Begby og Harald Fæste i 4,7.

– Laser Europa Cup & Youth Grand Prix er en regattaserie bestående av 13 regattaer som går over hele Europa fra slutten av mars til slutten av desember. Regattaene er åpne for alle Laser-seilere, men som navnet tilsier, er serien spesielt tilpasset yngre seilere under World Cup-nivå. Til nå er 4 av de 13 regattaene gjennomført, og til sammen har ca. 750 seilere fordelt på  Laser Standard,  Radial og 4,7 deltatt så langt, forteller Kristian Fæste til SEILmagasinet.

Han rapporterer videre at det på åpningsdagen redag var lett, skiftende vind som gjorde at kun en seilas ble gjennomført.

– Det åpnet ikke veldig bra for de norske, og fire av dem fikk faktisk sin strykseilas i denne seilasen, forteller Fæste.

GODT NORSK. Lørdag og søndag var det flotte forhold med vind mellom 7 og 9 m/sek, og det ble seilt tre seilaser lørdag og to søndag. Best av de norske var Harald Fæste og Henrik Begby med henholdsvis 4. og 8. plass blant 30 seilere i 4,7-klassen og Mikkel Berger med 21. plass i den nesten 80 båter store Radial-klassen.

– Men også de andre fikk noen gode enkeltresultater i tillegg til nyttig erfaring med seg hjem, avslutter Kristian Fæste.


Resultater fra Hoorn.

Laser Europacup & Youth Grand Prix

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen