Helly Hansen Skagen Race 2009

Holmsbu 2009

Superduellen til Skagen

Det skal utkjempes mange interne dueller blant deltagerne i Helly Hansen Skagen Race. En av dem kan kalles superduellen.

Publisert Sist oppdatert

Feltets to i særklasse raskeste enskrogbåter er Coockson 50en CAMILLA og TP 52en FRAM XVI, og like mye som alle andre, lurer mannskapene om bord i de to båtene på hvilken av dem som er raskest. Det er første gang de to båtene møtes, og nettopp at de to båtene nå møtes til dyst er årsaken til at kong Harald har seilt hjem sin FRAM XVI, som inntil i år har levd et liv i Middelhavet.

For hadde ikke CAMILLA (ex AL CAPONE) forblitt på norske hender og seilt i Norge, hadde ikke FRAM XVI hatt noen reelle konkurrenter å seile mot. 

Dysten mellom de to regattamaskinene er derfor imøtesett med spenning. 

De to båtene er slett ikke like, men begge har ord på seg for å være superraske. CAMILLA har svingkjøl og har derved et langt større rettende moment. Kjølen som kan svinges 45 grader til siden utgjør et godt antall mannskaper på rekka. 

Med værmeldingen som foreligger vil dette utvilsomt komme godt med, for det er varslet vind som vil bety mye bidevind. CAMILLA holdes derfor som favoritt.

Hvordan det går, vil vi kunne fortelle når båtene kommer til Skagen. SEILmagasinetvil ha en mann om bord i hver båt; Asbjørn J. Thorup i CAMILLA og undertegnende i FRAM XVI.

Forhåpentlig vil vi være i mål tidlig torsdag morgen, og da følger historien.