Seilmakeren Doublehanded 2009

Stort og gjestfritt pitstop-mannskap venter i Skudeneshavn

Stort og gjestfritt pitstop-mannskap venter i Skudeneshavn

– Vi skal forsøke å lage et så godt pitstop-opphold for seilerne i Seilmakeren Doublehanded at de krever å få besøke Skudeneshavn til neste år også. Det sier Leiv Sverre Lekenes i Karmøy Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Over 30 personer fra fire forskjellige foreninger vil være i sving når de nærmere 120 båtene som til neste uke starter i Seilmakeren Doublehanded, ankommer Skudeneshavn. Medlemmer i Karmøy Seilforening, Skudeneshavn Sjømannsforening, Skudenes Båtforening og Karmøy Råseglarlag legger seg i selen for å legge forholdene til rette for seilerne, som skal tilbringe fire timer i byen, før de setter kursen nordover mot Bergen igjen.

– Ja, vi vil forsøke å gi seilerne et så godt opphold i pitstop som mulig, sier Leiv Sverre Lekenes.

SERVERING OG RESULTATER. Sjømannsforeningen har stilt sitt lokale til disposisjon der det vil bli satt opp storskjermer med tracking og resultater, og  det vil bli lagd lappskaus eller bacalao, som seilerne kan få kjøpt om de ønsker å få noe varmt i kroppen.

Mållinjen i Skudeneshavn vil være mellom Vikholmen fyr og et utlagt merke, og straks de er gått i mål, vil de få anvist sin faste plass i havnen. Det vil være folk som hjelper til med fortøyningene og gi informasjon om servicetilbudene.

Karmøy Seilforening har ansvar for alt det regattatekniske, og på Vikholmen fyr vil seilerne bli klokket inn og tidene vil umiddelbart bli publisert på regattaens internett-side.

ALT KLART. – Vi har vært og testet nettforbindelse og disponert havnen. Alle seilerne vil før start få tildelt et havnekart, slik at de ser hvor de ulike tilleggingsplassene er, sier Lekenes, som gleder seg til å ta i mot seilerne.

Råseglarlaget og båtforeningen har ansvaret for alt det havnetekniske, mens sjømannsforeningen skal stå for bemanning og service ved regattakontoret.

AKTIV FORENING. Karmøy Seilforening har ca. 115 medlemmer, og en viktig del av foreningens dagligliv er en regattaserie som går hver tirsdag i vår- og høstsesongen. 6. juni starter Karmøy Rundt på ca. 40 n mil, som er det lokale høydepunktet i sesongen.

Det store internasjonale høydepunktet er Convoy Cup som starter i Skudeneshavn og som går til Orknøyene. Starten faller sammen med Skudefestivalen i byen, og til den kommer gjerne flere titusener av mennesker, så da er det tett igatene i den idylliske byen på Karmøy.

Karmøy Seilforening har et aktivt X-35-miljø med fire båter av denne entypeklassen som er hjemmehørende i foreningen.

FORSMAK PÅ OPPLEGGET. Leiv Sverre Lekenes og de andre entusiastene i Skudeneshavn ser frem til at deltagerne i Seilmakeren Doublehanded skal ankomme, men allerede kommende helg får de en liten test på opplegget de forbereder. Da ankommer båtene som seiler Helly Hansen Tilbringer’n fra Skagen til Skudeneshavn.

– De skal få god service, lover Lekenes.

– Målet vårt er at alle seilerne skal like seg så godt i Skudeneshavn at de vil komme tilbake, sier han.