Helly Hansen Skagen Race 2009

Vindhull avgjorde i mange klasser

Vindhull avgjorde i mange klasser

En liten periode med bleike før den varslete vinddreiningen skapte store omveltninger i mange klasser. Noen tapte og noen vant.

Det var bare de aller raskeste båtene som kom igjennom hele Helly Hanse Skagen Race 2009 på den samme vindretningen som de startet i. Det ga en ekstremt begivenhetsløs seilas – som foregikk for styrbords halser helt frem til østmerket utenfor Skagen. Derifra og inn ble det noen få slag.

For de andre båtene skjedde mer – om enn ikke helt med kontroll. Moder Nature tok nok regien i mange klasser, og stokket litt på rekkefølgen.

I forkant av den varslete vinddreiningen fra sør om øst, kom det nemlig vindstille, og detbetød at båtene foran stoppet opp, mens båtene som kom lenger bak, kunne runde dem. De som valgte en nordlig bue fra Brofjorden til Skagen synes å ha profitert.

– Jeg holdt på å rive av meg håret, sier svenske Bengt Falkenberg i TEKNOVA, en First 45. Vi hadde kontroll med Landmark 43ene, men de seilte rundt oss, sier han.

I det store og hele favoriserte årets Helly Hansen Skagen Race store båter med lang vannlinje – det ga uttelling på kryssen og da det ble gitt litt stikk i skjøtene. 80–100% av regattaen bestod av denne typen seiling.

Du kan se komplette resultatlister her.