Holmsbu 2009

Ny fartsrekort Skagen-Færder i dag?

Christen With prøver i dag å slå fartsrekorden fra Skagen til FærderFyr. Vindforholdene og regattamaskinen CAMILLA skaper perfekte forhold.

NYDELIGE FORHOLD. I Skagerrak blåser det i skrivende stund 15 sm fra sydvest. Det er perfekte forhold for å tilbakelegge strekningen på rekordtid.

- Hastigheten With forventer å få, er mellom 15 og 20 knop, uttaler Morten Jensen, som er på vei hjem fra Skagen etter HH Skagen Race.

CAMILLA skulle starte seilasen mellom klokken 12 og 13 fredag 22. mai, så de har nettopp startet nå.

- With har nettopp snakket med fyrvokteren i Skagen som skulle sende ham starttidspunktet på mail, tilføyer Jensen.

Rekorden for enskrogsbåter tilhører nå Rune Aasbergs team på Class 40-en SOLO, som seilte på rekordtid over Skagerrak i fjor høst.

NY SHORTHADED-KATEGORI. Det er flere rekordkategorier når det gjelder kryssingen fra Skagen til Færder: Det er registrert rekorder for enskrogs- og flerskrogsbåter samt for brett.

I dag vil Per Ottar Skaaret på X-50-en JOKERMAN opprettte ny rekordkategori ved å seile på strekningen som shorthanded båt. Han vil dermed åpne shorthanded-rekordrekken sammen med Nick Willis fra New Zealand, som var mannskap på Innovation Kværner sammen med Knut Frostad og er bosatt i Norge.

SEILmagasinet og Sirius Yachts står bak registreringen av rekordene.