Grensen for å etablere overlapp kan varieres

Laser-klassen har valgt tre båtlengder

Laser-klassen har valgt tre båtlengder

Seiler du Laser-regattaer, er grensen for å etablere overlapp og få plass for merket nå utvidet fra to til tre båtlengder.

Innen tre båtlengder fra merket må du ha etablert overlapp dersom du skal kunne kreve plass for et rundingsmerke. Det har den internasjonale Laser-klubben, ILCA, bestemt skal gjelde for alle større internasjonale regattaer i 2009.

KAN VELGE. I de nye kappseilingsreglene som trådte i kraft ved årsskiftet er er overlapp-grensen rundt et merke økt fra to til tre båtlengder, men det gis rom i reglene for at en arrangør kan overstyre denne regelen og også kunne velge to eller fire båtlengder.

ILCA har testet denne nye muligheten og har ved flere anledninger forsøkt å arrangere regattaer med overlapp-regler med både tre og fire båtlengder. Etter å ha samlet inn erfaringer, tilbakemeldinger og diskutert dem med en rekke lands trenere, har klasseklubben falt ned på at tre båtlengder vil være det beste for Laser-klassen. Den generelle regelen var med andre ord best.

TRE BÅTLENGDER. Det betyr at du nå må etablere overlapp en båtlengde tidligere enn du er vant med om du vil gjøre krav på plass for merket. Slik det nå også er i alle andre klasser, om de da ikke har valgt å beholde den gamle to-lengdersgrensen eller øke den til fire båtlengder.

Det kan derfor være lurt å sjekke seilingsbestemmelsene for regattaen du deltar i, om arrangøren har gjort endringer i forhold til den «nye standarden» på tre båtlengder.