HH Tilbringer’n

Humpete og amputert seilas til Skudeneshavn

Humpete og amputert seilas til Skudeneshavn

Regattaen som skulle bringe østlandsseilerne fra Skagen til Bergen for å starte i Seilmakeren Doublehanded, ble en amputert affære. Men alle båtene kom frem. – Og det frister til gjentagelse, sier Simen Løvgren fra Asker, som kom sist.

Publisert Sist oppdatert

Fire båter stilte til start, og den planalgte starten ble utsatt:

– Det var meldt økende vind av kulings styrke, så vi ble enige om å utsette starten ett døgn, forteller Simen Løvgren til SEILmagasinet.

MOTVIND. – Ikke bare skulle vinden ligge på vest da vi skulle krysse Skagerrak, den skulle også dreie til nordvest når vi skulle seile i den retningen mot Skudeneshavn. Vi hadde derfor målgang ved Ryvingen fyr, og tillot motorkjøring fra Ryvingen til Skudeneshavn.  Hovedmålet var jo at vi skulle komme oss til Bergen, sier han.

Skippere på de fire båtene som kjempet seg mot Vestlandet, var Morten Kessel, Rudolf Ugelstad, Rune Aasberg og Simen Løvgren, og etter starten Skagen økte vinden på til 35 knop fra vest.

TIL KRISTIANSAND. – Det ble tøffe tak for alle, men den som kom best ut av det var Rune Aasberg i sin Express 40 SOLO. Han klarte å holde så bra høyde at han stod over til Kristiansand, og med et par slag kom han seg rundt til Ryvingen fyr som vinner av seilasen. De andre tre båtene hadde kurs for Grimstad og Lillesand, hvor vi søkte nødhavne, ogs seilte videre sammen neste morgen når vinden hadde spaknet.

Løvgren beretter om en utfordrende seilas og at det var en smule utgjort at de skulle få vinden dønn i mot i alle de 220 n milene. Men ingen sure miner av den grunn:

– Vi var imidlertid alle enige om at det var en veldig sikker, hyggelig og sosial måte å tilbakelegge en av Norges lengste transportetapper på, så til neste opp håper vi flere stiller opp, sier Løvgren.