Corponor 2009

Høy solfaktor og suveren vinner

Høy solfaktor og suveren vinner

Olav Taraldsen og Frank Bertinussen fra Bodø Seilforening var i det umulige hjørnet  under shorthandedregattaen Corponor 2009. De vant sin klasse, de vant overall og de vant to av tre etapper. Så godt som rent bord med andre ord for de to i Linjett 33en SPRINGER.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen, som startet i Bodø og bød på en rundreise i Lofoten på tilsammen ca. 100 nautiske mil med Værøy som ytterste utpost, hadde samlet 19 deltagere. Og de fikk en flott avslutning med spinnakerseilas de siste 60 nautiske milene fra Fleinvær og inn til Bodø havn.

MED HURTIGRUTA SOM TILSKUER. Men først var det prerace og oppvarming før selve starten, og allerede her markerte de seilerne som skulle komme til å prege regattaen seg. Trond Johansen og Steinar Drange fra Tromsø med Elan 333en ADA vant, foran Taraldsen/Bertinussen i SPRINGER. 

Starten gikk mens Hurtigruta forlot Bodø, og den ble nok bivånet av passasjerene om bord. Vinden var ikke av sterkeste sort, og enkelte slet tidvis med å avansere fremover. Lofoten viste seg for øvrig værmessig fra sin beste side, og da seilerne hadde gått i mål, ble det spøkt med at  arrangøren til neste år burde forsøke å finne en solkremprodusent som sponsor.

SPRANG LEKK. Litt dramatikk ble det dog, for om bord i POLANA 3 merket de plutselig at båten tok inn vann. De fikk sendt ut nødmelding på kanal 16 og SPRINGER kom båten til unnsetning og lå longside inntil de fant ut at lekkasjen stammet fra noen slanger som hadde løsnet. For redningsinnsatsen fikk SPRINGER godskrevet 15 minutters seiltid.

Aller først i mål kom AMAZING RACE II med Kristoffer  og Alexander Uppheim fra Lofoten Seilforening. Båten, som er en Rainbow 42 med Lys-tall 1,42, seilte runden på 20 timer og 43 minutter, mens siste båt i mål brukte drøyt 28 timer. Det holdt likevel ikke for AMAZING RACE II, som havnet et stykke ned etter handicap-beregningene.

MANUELL TRACKING. Publikum kunne følge regattaen på nettet.

– Vi hadde ikke automatisk tracking denne gangen, men deltagerne skulle rapportere posisjonen sin hver 2. time og tidspunktet når de rundet. Det fungerte ganske bra. Jeg plottet posisjonene i Google Earth og de som satt hjemme, kunne dermed følge utviklingen av regattaen, sier Erik Bang i Bodø Seilforening, som fulgte regattaen døgnet rundt fra sidelinjen.

I Corponor 2009 kåres det også etappevinnere, og årets vinnere på de tre etappene ble:

BODØ–VÆRØY:

Klasse 1: SPRINGER (Linjett 33) Olav Taraldsen & Frank Bertinussen, Bodø

Klasse 2: AJA (Elan 37) Jan-Helge Furnesvik & Bengt Flygel Nilfors, Harstad

VÆRØY–FLEINVÆR:

Klasse 1: SPRINGER (Linjett 33) Olav Taraldsen & Frank Bertinussen, Bodø

Klasse 2: ADA (Elan 333) Trond Johansen & Steinar Drage, Tromsø

FLEINVÆR–BODØ:

Klasse 1: CARO II (Polo 28) Finn Arne Brenna & Rober Brenna

Klasse 2: ACHO ALAI (Hanse 342) Allan Eriksen & Peder Pederse, Bodø

Fullstendig resultatliste finner du her.