Favorittene i Seilmakeren Doublehanded

Blir det ELANOR eller ILLE MORO?

Blir det ELANOR eller ILLE MORO?

De to store favorittene i klassen for de største LYS-båtene er ELANOR og ILLE MORO. Tor Hove/Kjell Inge Heiberg og Ludvig Daae/Eivind Bøymo-Malm har utkjempet mange dueller før – ikke minst i Seilmakeren Doublehanded.

Publisert Sist oppdatert

ILLE MORO var best av dem i fjor, spørsmålet er om det vil snu seg i år. SEILmagasinet har tro på det, skjønt ELANOR er nok en båt som liker kryss dårligere enn ILLE MORO. Det blir uansett et jevnt løp.

OUTSIDERE. Outsidere er klassens to X-35ere EXPRESSION og X-VISION, og man skal heller ikke avskrive HYGGEN IX. Om bord er Leif-Martin Drange og Karl Otto Book fra Bergen. De to X-35ene seiles av henholdsvis Mathias Hauge og Rune Waage fra Karmøy og  John Rasmussen og Peder Andre Risvik fra Haugesund.

Rune Aasberg og Per Ferskaug fra KNS i Class 40en SOLO er en dark horse, men de er helt avhengige av å få vestavind på vei sørover til Skudeneshavn  og få et solid forsprang på de andre. De har et LYS-tall på 1,49, mot ELANORs 1,38 og ILLE MOROs 1,33.

TIPSET Så langt i seilasen ser det ut til at ILLE MORO ligger best an i klasse LYS 1,31 og høyere. Tipset til SEILmagasinet blir likevel:

  1. ELANOR (Tor Hove/Kjell Inge Heiberg, Bærum/KNS) Elan 410
  2. ILLE MORO (Ludvig Daae/Eivind Bøymo Malm, Bundefjorden) Bavaria 42 Match
  3. X-VISION (John Rasmussen/Peder Andre Risvik, Haugesund) X-35

Gi til kjenne ditt tips eller hvem du heier på. Bruk kommentarfeltet!