Favorittene i Seilmakeren Doublehanded

Elanor på topp i Elan-klassen 1,25–1,30?

Elanor på topp i Elan-klassen 1,25–1,30?

Med hele ni Elaner fordelt på tre modeller på listen  i LYS klasse 1,25–1,30, bør sjansen for at en Elan-båt seiler først i mål, være stor.

Publisert Sist oppdatert

Hvem det blir, er derimot et mer åpent  spørsmål. Utifra forholdene, som kan by på mye kryss, holder SEILmagasinet dog en knapp på den største av dem, Elan 40en VENUS med erfarne Vidar Moe og Kjell Norli fra Fredrikstad. Begge er svært erfarne seilere og og de høyt ranket på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

Utfordrerne er imidlertid mange – ikke minst er Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad og Jørn Osnes fra Tønsberg – en duo som du også finner høyt på rankingen – en av dem. Vanligvis seiler de i hver sin båt, men har denne gangen slått pjaltene sammen, og det kan slå heldig ut. De seiler en Elan 37.

BERGENSHÅPENE. TIGERGUTT med Jan Holst og John Elter fra Bergens Seilforening gjorde det godt i fjor, og kan gjøre det igjen. Likeså PAPRIKA med Per Højgaard Nielsen og Trond Wickman –som har lang erfaring fra denne regattaen. TIGERGUTT og PAPRIKA er begge Elan 37er.

Er det så ingen andre båtyper som har sjanse i denne klassen?

Selvfølgelig – det er et kobbel av First 36.7er og vi har ikke minst Simen Løvgren, Asker – Årets Shorthanded Seiler i 2008 – sammen med Arild Schei, Trondheim med i dette feltet. Blir det mye kryss skal imidlertid deres Sun Fast 3200 slite med de mer bidevindsorienterte båtene. Kommer derimot vestavinden tidlig – kan bildet bli et helt annet.

Vi holder dog på Elanene denne gangen, tipper på tapetsering av pallen.

SEILmagasinets tips er dette:

  1. VENUS (Vidar Moe & Egil Norli, Fredrikstad Seilforening) Elan 40
  2. NICOLINE (Lars Petter Karlsen & Jørn Osnes, Fredrikstad/Tønsberg) Elan 37
  3. TIGERGUTT (Jan Holst & John Elter, Bergens Seilforening) Elan 37

 

Hva tror du? Bruk kommentarfeltet til å gi dine tips til kjenne eller fortell hvem du heier på!