Favorittene i Seilmakeren Doublehanded

SEILmagasinet holder TILLA som favoritt i LYS 1,17–1,24

Leif Gunnar Sandtorv og Espen Børresen fra Bergens Seilforening i First 31.7en TILLA er favoritter i LYS-klasse 1,17–1,24 i Seilmakeren Doublehanded.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERING KL 13:00: TILLA startet ikke.

I fjor var Espen Børresen om bord i vinnerbåten SPIN OFF – den gangen sammen med broren Børre. I år seiler han sammen med den erfarne seileren, som i sine yngre dager var på landslagsnivå; Leif Gunnar Sandtorv. Også SPIN OFF var en First 31.7, så dette er en båt de to kjenner godt.

SEILmagasinet holder dem som favoritter til seieren i LYS klasse 1,17 til 1,24.

GODE FIRSTER. First 31.7 er en båttype som tradisjonelt gjøre det svært bra i LYS-klassene, og ved siden av TILLA er det flere som kan blande seg inn i toppen:

BÅTENVÅR (Harald Gjøsæter/Kristian Øpstad, Askøy), BULLE (Stein Olav Drange/Gunnar Milde, Milde) og FRØKEN SMILLA (Morten Fotland/Stein Arne Kvåle, Nordhordland). Alle disse vil vi nok høre mer fra under veis.

FORHOLDENE AVGJØR? Vindforholdene vil kunne komme til å ha betydning for utfallet i denne, og de øvrige klassene. Blir det mye vestavind på vei sørover, som vil bety stikk i skjøtene, vil båter som J/80, J/92 og X-99 har fordeler. Står derimot sydvesten en god del av etappen, vil derimot de større båtene i klassen med gode bidevindsegenskaper profitere.

Da kan for eksempel en båt som ROCKY OCEAN (Halvor Aaslestad/Arne Hammersland, Stavanger/Bærum) kunne gjenta bedriften fra i fjor, da de ble nummer tre i klassen.

Vi våger oss på følgende pall-tips:

  1. TILLA (Leif Gunnar Sandtorv & Espen Børresen, Bergens Seilforening) First 31.7
  2. NOVA (Kristian Bekkenes & Ståle Nikolaisen, Askøy Seilforening) Wasa 38
  3. BULLE ((Stein Olav Drange & Gunnar Milde, Milde Bålag) First 31.7

 

Hva mener du? Bruk kommentarfeltet nedenunder til å tilkjennegi dine heiarop og tipp gjerne din topp 3-liste.