Foreløpig resultat

Mot Fredrikstad-seier i Seilmakeren Doublehanded

Mot Fredrikstad-seier i Seilmakeren Doublehanded

De første båtene er kommet i mål i Seilmakeren Doublehanded, og det er tegn som tyder på at det kan bli seier til Fredrikstad over all. Men det er ennå ikke avgjort.

Publisert Sist oppdatert

Vidar Moe og Egil Norli fra Fredrikstad i Elan 40en VENUS har slått seg til ro på toppen av over all-listen til Seilmakeren Doublehanded, vel vitende om at det kommer mindre båter som kan slå dem på handicap. Men – etter hvert som vinden løyer mer og mer ned i vestlandskvelden, stiger imidlertid håpet om at det kan gå veien.

Uansett har de vunnet klassen for LYS-båter i klassen 1,25–1,30. Den seieren kan ingen ta i fra dem nå.

VANT STØRSTE KLASSE. En annen duo som går rundt og smiler på brygga  til Askøy Seilsportsenter, er Leif-Martin Drange og Karl Otto Book – fra Bergen og Åsgårdstrand. De har vunnet klassen for de største LYS-båtene – de med LYS-tall 1,31 eller høyere. De seilte en First 40.7.

Begge de to lagene sier de la grunnlaget for seieren ved å gå gjennom Karmsundet på vei nordover, og det viser erfaringen at de tjente stort i forhold til de som stakk til havs.

NÅLØYE. Vinden har nå løyet og mørket er i ferd med å senke seg. Under Sotrabroen renner strømmen sørover, og i den lille vinden begynner det nå å samle seg båter som ikke makter å komme igjennom.

– Jeg synes synd på dem, og jeg synes det er dumt at mye strabasiøs seiling skal avgjøres av tilfeldigheter. Alle må igjennom og man kan ikke selv bestemme når man kommer dit. Enten er det medstrøm eller motstrøm, sier Tor Hove, som sammen med Kjell Inge Heiberg seilte ELANOR over mållinjen som første båt.

– Slik er det å seile på Vestlandet, strømmen er sterk og du vil møte denne problemstillingen nesten uansett hvor du seiler, sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

16 båter er i skrivende stund gått i mål.  Du kan følge med på utviklingen i resultatene her.