Seilmakeren Doublehanded 2009

Vindstille og mannefall

Vindstille og mannefall

En natt i vindstille førte til mannefall i Seilmakeren Doublehanded. Tålmodigheten tok slutt for mange.

Kun 50 båter  av over 100 – har fullført regattaen til nå, og ute på vannet er det kun fire båter igjen. Den siste ligger i Selbjørnsfjorden og kjemper for å rekke maksimaltiden som går ut kl 1800 i kveld.

DØDE UT. Ved midnattstider døde vinden og båtene ble liggende strødd nedover i vestlandsfjordene der de kjempet mot strømmen. Noen båter fikk karet seg over mållinjen igjennom natten, men først ved 0630-tiden i morges snudde vinden mot sør og det ble nok trykk til å sende hovedbolken av båter i retning Askøy.

Vindstilla gjorde de små båtene sjanseløse på over all-listen, og allerede før de gikk og la seg, kunne Vidar Moe og Egil Norli fra Fredrikstad konstatere at de ville få beholde plassen på toppen av over all-listen for evig og alltid.

TO AV TRE. Vidar Moe fikk derved nok et attraktivt resultat på CVen: Tidligere har han også vunnet Simrad OneStar over all. Målet i Watski Skagerrak TwoStar blir derfor sikkert å vinne den regattaen over all også. I så fall vil han ha en spiker i alle de tre store shorthandedregattaene i Norge.

PROTEST. I LYS-klasse 1,17 til 1,24 ligger Roy Nilsen og Erling Gangdal fra Stord på toppen av resultatlisten, men det foreligger en protest mot dem. Protesten går ut på at de glemte å passere vest for Liaholmene i Kobbeleia, slik det står foreskrevet i seilingsbestemmelsene. Protesten vil bli behandlet senere i dag.

Blir en eventuell straff streng, rykker i så fall Terje Rise og Arne Liebich Rise fra Seilforeningen 1928 opp som vinnere av klassen.

SEILFORENINGEN 1928. I klassen for de minste LYS-båtene – de under 1,17 – er det ytterligere en duo fra Seilforeningen 1928 som har gjort det skarpt: Stig Paulsen og Espen Reiss Mathiesen i Mixeren MARILD har vunnet med 16 minutters korrigert margin til Truls Myrmehl og Mats Myrmehl fra Åsane Seilforening. De seilte Granada 31en EILEEN.

IKKE FAVORITTFORHOLD. I Minitransat er det kun en båt igjen ute på vannet. De tre øvrige som startet i klassen har brutt. Forholdene i årets Seilmakeren Doublehanded har ikke akkurat favorisert disse havets langtravere som mest av alt liker slør og unnavind. Med bankekryss i høy sjø slet nok mange av dem.

Eirik Larsen og Olav Alexander Bu fra Bergen har imidlertid ikke latt seg vippe av pinnen, og er nå på vei mot mål som en av de fire gjenværende båtene som foreløpig holder ut ute på vannet.

Vinden har dreid på sør, og skal øke utover dagen, noe som vil være velkommen hjelp til å nå mållinjen.