Verdenscup i Medemblik, Nederland

Følg Kristian Ruth og Jannicke Stålstrøm «live» i finalen

Følg Kristian Ruth og Jannicke Stålstrøm «live» i finalen

Kristian Ruth fra Asker og Jannicke Stålstrøm fra Horten har begge kvalifisert seg for finalen i verdenscupen i Medemblik. Finalene kan du følge «live» på Internett. Alle finalistene er utstyrt med tracking-brikker.

Publisert Sist oppdatert

Etter at det ble stang ut i verdenscupen i Hyeres, Frankrike rett etter påske, dokumenterte Kristian Ruth nok en gang at han nå virkelig er etablert i den ypperste verdenseliten i den knallharde og store Laser-klassen.

I går ble det klart at han kapret den 10. og siste finaleplassen i Laser, og derved er han klar for Internett-overført finale i dag. Alle seilerne er utstyrt med brikker som gjør at båtenes posisjoner kan følges fra start til mål.

Janicke Stålstrøm, som nærmest gjør «come back» etter en rolig periode etter OL, gjør det enda skarpere og innehar en 7. plass i RS:X før dagens finaler.

«LIVE»: Både Laser-finalen og RS:X-finalen er tidfestet til kl 12:20 i dag (søndag 31. mai), men vil du følge de andre finalene også, starter de kl 11:00. 

Du finner tilgang til finaleseilasene her eller direkte til Laser-finalen her.

STARTET GLITTRENDE. Kristian Ruth innledet verdenscupen i Medemblikk glittrende ved blant annet å vinne den andre seilasen. Etter de tre første seilasene lå han på 4. plass sammenlagt etter serien 6–1-7.

Deretter fulgte en 29. plass, som rett etterpå ble rettet opp med en 4. plass. Etter andre dag lå Ruth på 5. plass.

Deretter fulgte et par «middelmådige» resultater, 21. og 14. plass, så en 9. og 6. Så kom blunderen, en 45. plass, som gjorde at 29. plassen ble tellende. I gullfinalen avsluttet så Kristian med en 13. plass.

110 seilere deltok.

I dagens medaljefinale seiler kun 10 seilere og Kristian har alt å vinne. Poengspranget opp til 9. plass er stort, så å satse alt på en topp 3-plassering vil nok være Kristian Ruths strategi i dag.

Konkurrentene han har foran seg er disse:

  1. Paul Goodison, GBR - 37 poeng
  2. Tonci Stipanovic, CRO - 42 poeng
  3. Milan Vujasinovic, CRO - 59 poeng
  4. Nick Thompson, GBR - 62 poeng
  5. David Wright, CAN - 64 poeng
  6. Javier Herandez, ESP - 71 poeng
  7. Pavlos Kontides, CYP - 72 poeng
  8. Roelof Bouwmeester, NED - 74 poeng
  9. Mathias de Solar, CHI - 88 poeng
  10. Kristian Ruth, NOR - 110 poeng

JEVNT OG GODT. For Jannicke Stålstrøm er sjansen til å seile seg opp i finalen større enn for Ruths del. Kun 9 poeng skiller opp til plassen foran – 15 til plassen ytterligere ett hakk opp. Bakover er det god margin – 22 poeng til 8. plassen, så også for Jannicke Stålstrøms del må strategien være å «kline til». Her er det kun plasser å vinne, og lite å tape.

Stålstrøm har seilt en utrolig jevn serie, og også hun innledet overbevisende med en 4. plass. Deretter ser serien hennes slik ut: 9-7-12-7-10-10-8.

Ialt 44 seilere deltok i RS:X.

De 10 finalistene i RS:X er disse:

  1. Blancha Manchon, ESP -16 poeng
  2. Laura Linares, ITA - 18 poeng
  3. Flavia Trataglini, IRTA - 28 poeng
  4. Marina Raumbaud, FRA - 38 poeng
  5. Agata Brygole, POL - 40 poeng
  6. Jessica Crisp. AUS - 46 poeng
  7. Jannicke Stålstrøm, NOR - 55 poeng
  8. Wai ke Chan, HKG - 77 poeng
  9. Eugenie Richard, FRA - 89 poeng 
  10. Moana Dell, GER - 90 poeng