Verdenscup i Medemblik, Nederland

3. plass i medaljeracet for Kristian Ruth

3. plass i medaljeracet for Kristian Ruth

Kristian Ruth avsluttet sterkt i verdenscup-regattaen i Nederland. 3. plass tok han i det avsluttende medaljeracet. Nå er han nummer 11. sammenlagt i verdenscupen i Laser. Jannicke Stålstrøm avsluttet på 7. plass i sitt medaljerace i RS:X.

Publisert Sist oppdatert

En sterk avslutning på den siste kryssen bragte Asker-seileren Kristian Ruth helt opp på 2. plass i medaljeracet, men han mistet en plass på lensen til mål. 3. plass blant verdens beste Laser-seilere lar seg imidlertid veldig godt høre.

Det var imidlertid altfor mange poeng opp til plassene foran til at Ruth kunne avansere sammenlagt, hvilket betød at han beholdt 10. plassen han hadde fra de innledende seilasene.

10. plassen ga ham 11 nye verdenscup-poeng, noe som betyr at han nå har 34 og ligger på 11. plass sammenlagt. Han har nå tatt poeng i fire av fem verdenscup-regattaer, og nådd finalen i to.

JEVNHETEN SELV. Jannicke Stålstrøm, Horten, på OL-brettet RS:X var jevnheten selv i Medemblik – også i medaljeracet – til tross for at det er en stund siden hun har opptrådt på den internasjonale areneaen. Etter en litt svak 1. kryss, tok hun sitt eget veivalg på 2. kryss, noe som ga uttelling, og som endte med at hun tok 7. plass, og hun beholdt dermed sin sterke 7. plass fra innledningen.

Det ga henne 14 verdenspoeng; de første hun har fått denne sesongen og i hennes første internasjonale regatta etter OL i Kina. Sammenlagt gir det henne en 21. plass.

DELTOK IKKE. Peer Moberg fra KNS deltok ikke i verdenscup-regattaen i Nederland, noe som satte ham ned fra 10. til 15. plass sammenlagt i Finnjolle-klassen.

Vil du se medaljeracene i Medemblikk i reprise, kan du se dem på regattaens meget gode trackingtjeneste, ChampionChip Spectator.

Verdenscup-listene kan du studere på ISAFs hjemmeside, og vil du se resultatene i Medemblik i detalj, er dette linken.