Formula 18

Knut Frostad til Formula 18-klassen

Knut Frostad til Formula 18-klassen

Den norske Formula 18-klubben kan melde at Volvo Ocean Race-sjef Knut Frostad har kjøpt båt.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra Formula 18-klubben): Det er alltid hyggelig med nye seilere til klassen og ekstra morsomt å se at profilerte seiler som Knut Frostad nå velger å seile Formula 18, heter det i pressemeldingen SEILmagasinet har mottatt fra klasseklubben.

Videre forteller pressemeldingen om et miljø som har utviklet seg i rekordfart i løpet av våren og klassen vil, inkludert båten til Knut Frostad, telle 16  båter i Norge. 10 av disse har base på Sollerud ved Lysaker utenfor Oslo.

Klasseklubben kan også fortelle at det er 2–3 nye lag som er på båtjakt og de håper å se disse på vannet i løpet av sommeren.  At interessen er så stor for F18 kan oppsummeres med  – RÅ seilglede og et inkluderende miljø, heter det ubeskjedent.

TRENING. Treninger har det vært hver mandag siden påske og miljøet har vist bra oppmøte med 3–6 båter på Lysakerfjorden. Lærekurven er bratt og for de fleste av oss er dette en vanvittig spennende måte å tenke seiling på nytt.  Å seile like fort eller raskere en vinden krever  omstilling på trim og taktikk, skriver Hans Ulrik Grünert i Formula 18-klubben.

Færderen blir klassen ildåp på regattabanen med etappe seilas til Horten. KNS har gitt oss klarsignal og startlisten teller nå 10 båter hvorav 2 svenske båter.  F18 skal seile banen delt opp i 4 etapper med ledertrøye til beste båt osv. Dette vil garantert være en morsom regattaopplevelse for seilerne og ikke minst  fartsfylt underholdning for resten av Færderfeltet, fortsetter han.

FØLGEMANNSKAP SØKES. I forbindelse med Færderen søker klasseklubben etter to personer med regattaerfaring til å kjøre en av følgebåtene,  jobben blir å følge feltet og ta inn og starte båtene mellom hver etappe.  Innsats vil bli premiert.  Er du interessert ta kontakt med Hans Ulrik Grünert på 90613924.