Sjøassistanse Shetland–Bergen Race 2009

Proff satelitt-tracking over Nordsjøen

Proff satelitt-tracking over Nordsjøen

I år skal båtene i Sjøassistanse Shetland–Bergen Race 2009 trackes ved hjelp av satelitter. Og teknologien er i proffklassen.

Publisert Sist oppdatert

I fjor forsøkte Telenor Mobil seg på tracking ved hjelp av VHF-apparater, men dette ble ingen suksess på grunn av manglende dekning og stabilitet på den andre siden av Nordsjøen.

I år har imidlertid arrangør og sponsor gravd dypt i lommeboka, og trackingen blir av et helt annet kaliber. Nå har de søkt hjelp av den ypperste ekspertisen. Britiske Offshore Challenges er tett knyttet til Dame Ellen MacArthur, og OC Technology er et underliggende selskap som har spesialisert seg på satelitt-tracking.

SATELITT-TRACKING. Det betyr at alle båtene vil få en egen satelitt-tracker om bord, og de skal dermed kunne følges i sanntid via nettet på sin ferd over Nordsjøen. Publikum vil derved kunne følge utviklingen i regattaen live fra din pc.

– Regattasjef Andre Farstad er veldig fornøyd med at hovedpartneren Sjøassistanse har valgt denne tracking løsningen, skriver arrangøren på sin hjemmeside, og fortsetter:

– Satelitt-tracking av båtene over Nordsjøen gjør ikke bare Sjøassistanse Shetland-Bergen Race 2009 enda tryggere siden vi nå vet hvor alle båtene er til enhver tid, men det gir også alle dem der hjemme en unik mulighet til å følge oss på nettet, sier Farstad.

52 BÅTER. Sjøassistanse Shetland–Bergen Race 2009 teller per i dag 35 fullt bemannete båter og 17 shorthanded-lag. Det betyr at 52 båter vil sette kurs over Nordsjøen i slutten av juni – med satelitt-tracker om bord.

Målet til arrangøren var 50 båter.