Internasjonale standarder følges

Husk riktig sikkerhetsutstyr til Færderen!

Husk riktig sikkerhetsutstyr til Færderen!

KNS har innført bruk av strengere sikkerhetsregler på Færderseilasen i år. Se hva som er nytt og som kan være lett å glemme.

Publisert Sist oppdatert

SJERPET SIKKERHET. Med grunnlag i flere tiårs erfaring med regattaarrangement, valgte KNS i år å følge internasjonale sikkerhetsstandarder på Færderseilasen. De har - i samarbeid med NSF - bestemt seg for å benytte Sikkerhetreglenes kategori 4 (OSR Cat. 4) med enkelte unntak.  De vil dermed følge det samme regelverket som anbefales av NSF.

LES NØYE! KNS understreker følgende på Færderseilasens nettsider: "Kravene til redningsvester er et minimum av 150 Newton oppdrift, skrittstropp og Lys med styrker >0,75 candela med varighet av mer enn 8 timer.

Når det gjelder nødsignaler skal du ha 4 røde bluss og 2 orange røksignaler. Det er også beskrevet hvordan rekkewiren skal være, og det gjøres oppmerksom på at kun udekket wire er tillatt.

Erfaringene som ISAF og ORC har gjort opp gjennom årene med seiling i hardt vær har gjort at de krever hardværsseil.  Kravet er minst Hardværsfokk (eller stormfokk) og krav til reving til minst 40 % av liket (eller tryseil). Klassebåter behøver kun rev."

Du kan ellers finne flere detaljer om sikkerhetsreglene på KNS sine websider.

HVIS DU GLEMMER NOE. Båtutstyrsbutikkene opplever i disse dagene at en del folk kjøper utstyr til Færderen. Bjørn Øyahals, butikksjef på Swang på Lysaker, understreker følgende:

- Folk har kjøpt en del tauverk, ja. Men vi tror det vil bli en del omsetning i siste liten ved vår stand i startområdet. Alle deltakere har fått tilsendt reglene av KNS, men mange skippere leser ikke nøye nok. Folk vil trolig prøve å skaffe seg lys, skrittstropper, etc. Det spørs om vi har nok til alle...

STAND MED REKLAMEVERDI. Øyahals, som tidligere var daglig leder hos Swang, har samarbeidet med KNS i flere år i forbindelse med Færderseilasen.

- Det koster litt å opprette stand ved startområdet, men det lønner seg for oss  - og det har stor reklameverdi. Vi er fornøyde med tiltaket.

FU FÅR OGSÅ KJØPT MAT. - I år har for øvrig også Real Turmat valgt å stille ut ved seilasens start. Det er første gang de satser på det, tilføyer Øyahals.

Real Turmat sponset damekatamaranen QUEEN OF HEARTS under ARC 2006. Frysetørket mat er en grei og enkel løsning for å lage middag når det er røffe sjøforhold.