Zhik NC 3 i Bergen

To seilforeninger vant brorparten av klassene

To seilforeninger vant brorparten av klassene

Ifølge resultatlistene fra helgens norgescup for joller i Bergen, kommer landets jolle-elite seg fra et begrenset område på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

Fem av åtte mulige seire var det seilere fra enten Drøbaksund Seilforening (3) eller Moss Seilforening (2) som plukket med seg. Kun i 29er og Laser gikk seieren til seilere fra andre foreninger – Helene Næss og Ane Gundersen fra KNS i 29er, mens Kristian Ruth fra Asker ikke levnet noen tvil om at han er en av verdens beste Laser-seilere: 6 strake seire.

Maria Aadland Mollestad fra Bærum knep seieren i RS:X – en klasse der det kun deltok tre seilere.

ENERE. Det er enere Drøbaksund og Moss har, for det vanket verken kun en annenplass, men ingen tredjeplasser på de to foreningene; dem var det seilere fra hele 14 andre seilforeninger som forsynte seg av – så slik sett har enerne fra Drøbak og Moss mange utfordrere.

I alt ca. 250 seilere hadde funnet veien til Bergen, der Bergens Seilforening og Hjellestad Seilforening i fellesskap stod for Zhik NC 3 – den 3. norgescupen av året. Representert var jolleklassene Optimist, Zoom9, Laser Radial, Laser, Europajolle, 29er og brettklassen RS:X. Det betød at alle jolleklassene som samarbeider om norgescupen, var på plass.

Drøbaksunds tre vinnere ble Mikkel Berger i Laser Radial, Hermann Tomasgaard i Optimist A og Kristian Hammarstrøm i Europajolle – tre navn det ikke er første gang blir nevnt her på seilmagasinet.no – og som ganske sikkert vil bli nevnt igjen.

Moss’ to seire gikk til Mads Severin Hassum-Olsen i Optimist B og Ann Kristin Tangevold i Zoom8.

RESULTATER. Komplette resultatlister for de enkelte klassene:

Stoff fra norgescupen finner du også her.