Halten Ocean Race langs kysten av Trøndelag

Havseilas ble skjærgårdsrally

Havseilas ble skjærgårdsrally

Trondhjems Seilforening med populært race for femte året på rad. Men i stedet for havseilas, ble Halten Ocean Race i år et skjærgårdsrally.

Halten Ocean Race går vanligvis i Frohavet og med Halten Fyr som ett av rundingsmerkene, men i år ville værgudene det anderledes. Etter flere dager med hissig kuling var sjøen i havet grov og rotete.

VANSKELIG VALG. Regattakomiteen måtte ta en vanskelig avgjørelse og ett alternativt løp

rundt øya Hitra ble presentert. Det er samme banelengde som det opprinnelige løpet (80 nautiske mil), men i ett mer beskyttet farvann. TSFs seilere tok utfordringen og startskuddet fredag kveld gikk med frisk bris og regnbyger i luften.

MELLOM ØYER OG SKJÆR. Gjennom natten var det variabel vind helt til soloppgangen kom med vindstille på vestsiden av Hitra. Det er flott natur og masse dyreliv i denne delen av landet, og det ble rikelig av tid til å studere dette når GPSen viste at strømmen tok båten i gal retning i vindstilla.

Etter hvert kom vinden tilbake og det ble igjen spenning i regattaen. Med seiling mellom øyer og skjær ble det tett kontakt mellom båtene og flere båter med like LYS-tall lå i kontinuerlig kniving gjennom natten.

DISCO OG SPRUDLEVANN. Når 150 blide seilere kommer til land etter 20 timer om bord, blir det garantert god stemning. Målgangen var ved Knarren Brygge på Hitra. Stedet er nå

nyoppusset og en skikkelig perle i havgapet – med en lun havn, rorbuer til overnatting og en god restaurant, var alt lagt til rette for en flott preimefest.

Under premieutdelingen var stemningen høy og ivrige seilere fylte hver krok av brygga. Hver klassevinner fikk en flaske sprudlevann og under fotoseansen på bryggekanten tok det ikke lang tid før korkene smalt og luften ble fylt av champagne. Feiring med stil er

en selvfølge i Trondhjems Seilforening.

Kvelden gikk lystig videre med sang, dans og utveksling av historer- det er ingen tvil om at TSFs seilere er ett gjennombarket folkeferd...

VINNERNE I HALTE OCEAN RACE 2009.

LYS-klasse til og med 1.16: GALATELA - en Willing med Stein Erik

Weberg som kaptein.

LYS-klasse fra 1.17 til og med 1.25: ENHJØRNINGEN – en J/80 med

kaptein Christian Øye.

LYS-klasse fra 1.26 og opp: INTREPIDO II – en First 40.7 med

kaptein Arne Rathe.

Samtlige resultater finnes her.

Mer tekst om racet finnes her.