Watski Skagerrak TwoStar 2009

Tomannseventyr på Internett starter i morgen

Tomannseventyr på Internett starter i morgen

Onsdag 17. juni legger ca. 150 tomannslag ut fra Hankø. De vil bli fulgt med argus-øyne her på seilmagasinet.no. Gjør deg klar for årets Internett-begivenhet.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet har 10 personer i sving for å bringe seilernes opplevelser på sjøen ut på Internett – til et stort publikum som følger regattaen der. Oppfølgingen skjer på flere plan:

TRACKING. I år vil alle seilerne bli tracket ved hjelp av mobiltelefoner eller via båtenes AIS-transpondere. De vil benytte en helt ny teknologi som er under utvikling av Asker-bedriften Tellu AS. Det betyr at båtene kan følges nærmest meter for meter i kartet på Internett. Trackingenhetene oppdaterer seg hvert minutt, mot tidligerer hvert kvarter.

– Vi håper å klare å tracke flest mulig av båtene, men det er to hovedutfordringer forbundet med dette. Det ene er at seilerne har mobiltelefoner som er egnet for tracking. Det andre er at de sørger for at trackingenhetene har strøm under hele seilasen, sier Henrik Næss.

LIVE NYHETER. SEILmagasinets redaksjon følger seilerne fra start til mål og vil kontinuerlig bringe nyheter fra regattaen på regattaens live-side. Seilerne vil bli oppsøkt, samtidig som alle seilerne er oppfordret til å ta kontakt med redaksjonen for å fortelle hva de opplever.

Redaksjonen vil også bestrebe seg på å forsøke å forklare hva som skjer ute på banen. Hvorfor stikker en båt til havs når korteste vei tilsynelatende er langs kysten? Hvorfor taper båtene som har gått innenfor Tromøya? Vi vil se på værmeldinger, strømvarsler og annen informasjon og kommentere seilernes valg.

– På den måten håper vi å levendegjøre og gjøre seilasen forståelig for flest mulige tilskuere, sier journalist Asbjørn J. Thorup.

SEILTV. I tillegg til tekst og bilder, vil det også bli produsert en rekke TV-reportasjer på SEILtv under regattaen. Vi tar pulsen på seilerne før start, og i Arendal står et reportasjeteam klar til å få ferske kommentarer fra seilerne mens de er i pitstop der.

Og når båtene kommer i mål, er det forklaringens time – hvorfor ble de og de valgene tatt – og hvordan var årets Watski Skagerrak TwoStar-opplevelse. På SEILtv får du seilernes egne versjoner.

SEILBLOGG. Seilernes egne opplevelser får du også gjennom SEILblogg. Fra sine mobiltelefoner kan seilerne selv publisere bilder tatt om bord under seilasen og knytte kommentarer til dem. Det gir en sjarmerende innsikt i seilernes opplevelser – og livet om bord i de enkelte båtene.

 

Blogginnleggene blir publisert fortløpende på regattaens live-side umiddelbart etter at de har forlatt seilernes telefon.

Watski Skagerrak TwoStar starter onsdag 17. juni, og første start går klokka 1700. Siste start går kl 2340 samme dag.

Du finner flere nyheter om regattaen her: Deltagerliste, bestemmelser for seilasen, tidligere resultatlister og så videre.