Volvo Ocean Race 2008–2009

For EDITORIAL USE only, please credit: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race.Ericsson 4, skippered by Torben Grael (BRA) finish third on leg 9 from Marstrand to Sandhamn and are provisional winners for the overall raceThe Volvo Ocean Race 2008-09 will be ...

ERICSSON 4 er VOR-vinnere

Med 13 poengs ledelse og 12 poeng igjen å dele ut, er det nå helt klart at E4 vinner Volvo Ocean Race 2008–2009.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding Ericsson Racing Team): – Dette har vi kjempet for i lang tid. Vi er utrolig lykkelige, forteller Torben Grael da de kom til mål i Sandhamn utenfor Stockholm på en tredjeplass onsdag kveld, i en pressemelding fra Ericsson Racing Team.

 

Tredjeplassen inn til Sandhamn var god nok til å sikre laget overall seier i Volvo Ocean Race. Ericsson 4 har vært i ledelsen siden starten på jorden rundt seilasen i Alicante, Spania i oktober 2008. Torben Grael og hans erfarne mannskap har vunnet fem av ni etapper – så langt.

 

Det ble en rekordrask seilas fra Marstrand på den svenske vestkysten til Sandhamn. De raske VO70 båtene brukte litt over 34 timer på etappen. I Østersjøen fikk de to Ericsson båtene en liten ledelse sammen med amerikanske Puma. Bare en liten time fra mål dro de to andre båtene fra Ericsson 4.

 

Ericsson 3 og Puma byttet på å være i ledelse det siste stykket inn mot Sandhamn. Ti minutter igjen av seilasen var det Ericsson 3 med nordmennene Aksel Magdahl, Arve Roaas og Eivind Melleby om bord som tok ledelsen, men et dårlig slag ødela for den nordiske båten. Puma seilte forbi og krysset mållinjen et minutt før Ericsson 3.

 

– Vi hadde så mange dårlige slag at det bør holde for et helt liv, sa Magnus Olsson når han beskrev den siste kampen inn mot mål, heter det i pressemeldingen.

 

- Vi seilte en veldig bra etappe, og det var synd at vi ikke kom frem først. Ken Read ødela festen for oss. Gjett om jeg er forbannet på ham, sa Olsson, som likevel virket glad ifølge pressemeldingen.