De første har lagt i vei

Knallstart på Watski Skagerrak TwoStar

Knallstart på Watski Skagerrak TwoStar

13, 14 knops vind fra sørvest, strålende sol – Watski Skagerrak TwoStar fikk en knallstart da de første båtene startet i ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

– Drømmeforhold. Det er antagelig den slitte benevnelsen som kommer nærmest virkeligheten av hva seilerne i Watski Skagerrak TwoStar opplevde da den første starten fant sted klokka 17 i dag.

BESKJEDEN START. Og kanskje var seilerne så besnæret av de vakre forholdene, at de glemte litt hva de var kommet for, for sjelden har vi sett en mer passiv start. Kun én båt var i nærheten av linjen, men den blir rapportert å ha vært for tidlig over. De andre var flere hundre meter bak linjen.

Med Missingene i le og i glitrende motlys la de startende i vei sørover. I horisonten er det imidlertid antydning til tiltykning, og med den er det spådd økende vind. Hvor mye hersker det usikkerhet om.

KULING? Her på Slippen på Hankø snakkes det om varsler opp mot 20 m/sek. I så fall får seilerne en tøff utfordring i natt. Hva det blir, gjenstår å se.

I den andre starten i LYS-klasse 1,21 til 1,24 var tonen en helt annen. Seilerne var langt mer aggressive, og helt oppe under Garnholmen fikk Eilert Kamfjord – Årets Shorthanded Seiler i 2007– den beste starten.

KLABB OG BABB. I den andre enden av linjen ble det mer klabb og babb, og rop om styrbords halser og krav om retten til veien hørtes høylydt lang vei. Men med babords halser og skjær lett i le, var det ikke like lett – eller fristende – for mange å vike. Skal vi tro støynivået er det duket for at de vil komme protester som juryen må behandle.

Aller uheldigs i starten var Hans Jørgen Bauck og Sveinung Torgersen. De røk fokkefallet rett før start, men  som to av landets beste fordekksseilere klarte de å entre masten og skjære inn et nytt fall. Uhellet gjorde imidlertid at de startet langt bak de andre.

Du kan følge båtene i kartet og få løpende oppdaterte nyheter her.