Watski Skagerrak TwoStar 2009

Inger og Fredrik Åsle tok line honour i Arendal

Inger og Fredrik Åsle tok line honour i Arendal

Klokka 06.38.57 – nøyaktig – gikk første båt i mål i Arendal etter en tøff natt. Og nå kommer resten som perler på en snor.

Publisert Sist oppdatert

Hanse 371en SOFIE kom først til Arendal, og ekteparet Inger og Fredrik Åsle fra Fredrikstad var de første til å få fast grunn under føttene. SEILtv med SEILmagasinets reportasjeteam er på plass i Arendal, og de bivånte målgangen.

SEILtv vil følge om med løpende reportasjer fra Arendal utover formiddagen.

MYE VIND – HØY SJØ. Det ble en tøff natt for seilerne, og under nattens løp kom det inn meldinger om vind av styrke 15–16 m/sek og grov sjø, som følge av sydgående strøm og sønnavind som møter hverandre utenfor kysten av Sørlandet. 

Vindøkningen kom med regnet, men nå rapporteres det at sola atter er tilbake i Arendal, Og med sola vil vinden dreie vestlig, noe som vil gi båtene en lang lens mot Marstrand på annen etappe.  Den kan gå styggfort, for vinden er varslet å øke til oppimot 15 m/sek.

Dette har medført at en antall båter har brutt .

MANGE PÅ VEI TIL MÅL. Akkurat nå er mange båter på vei til mål i Arendal, der 3 timers pitstop venter, og klokka 09.38.57 legger SOFIE ut fra Arendal igjen.

At de var først i mål, bragte  SOFIE også opp i tet på resultatlisten for LYS-klasse 1,21 – 1,24. I den minste klassen er det SNIFF med Pål T. Christensen og Truls Baklid fra Asker som i tet. I skrivende stund er det kun båter fra de to minste klassene som er gått i mål.

over all-listen er det SOFIE som leder.

SEILmagasinet følger regattaen med en kontinuerlig strøm av oppdaterte nyheter.

I Arendal er SEILtv på plass for å samle inn inntrykk etter nattens strabaser.

Og på SEILblogg kan du ta del i seilernes egne opplevelser.

Hvordan båtene ligger an ute på sjøen, kan du følge med på i SailTracker.

Hvilke båter som er inne i pitstop i Arendal, kan du følge med på her.