Søk i arkivet

Watski Skagerrak TwoStar 2009Glitrende avslutning på strabasiøs seilas

De første båtene er i mål – nå ligger spinnakrene som perler på en snor oppover langs kysten mot Hankø. Først i mål kom Henning Hansen og Karl Otto Book.

Det er i 15–17 knops vind fra sørvest de aller siste duellene i Watski Skagerrak TwoStar blir avgjort, og det skjer på seilsportens vakreste scene; på glitrende solgangsvind pyntet med fargerike spinnakre. En velfortjent for seilerne etter to svært strabasiøse etapper.

FØRST I MÅL. Henning Hansen og Karl Otto Book var de aller første til å krysse mållinjen, og dette var neppe tilfeldig: X-442en PIXELINE er regattaens mestvinnende båt siden starten for seks år siden. På husken kan nevnes tre klasseseire og en over all-seier, og det ser ut til å bli «the double» i år også.

Tidligere har Henning Hansen seilt sammen med Arve Roaas, og de som har fulgt med i Volvo Ocean Race vil vite at Arve Roaas de siste månedene har vært opptatt med å seile om bord i ERICSSON 3.

– Jeg har sendt ham på treningsleir, sier Henning Hansen, som imidlertid er glitrende fornøyd med erstatteren, Karl Otto Book – i nasjonal seilsammenheng ikke ukjent han heller…

FLERE VINNERE.
Går det mot klasseseier og over all-seier, går det også i retning av klasseseier for MY WAY med Stein Thoresen og Andreas Abildgaard om bord. De seiler i LYS 1,21–1,25, og de kom i mål som båt nummer to.

Også båt nummer tre i mål vil sannsynligvis vinne sin klasse: BIG BUTT med Anders Ombustvedt og Thomas Guttormsen. Med sin Sun Fast 3200 er de sannsynlige vinnere av LYS 1,25–1,30.

Tyske RED, en Class 40 med Mathias Blumencron og Andreas John om bord, seiler sannsynligvis mot seier i LYS 1,49+. De kom i mål som båt nummer fire.

TØFT LENGE. Det var først utpå morgenkvisten i dag at forholdene ble litt mer "menneskelige". Årets regatta må kunne kalles den hardeste til nå. Også i fjor fikk seilerne vasket seg, men da ble det kun seilt to etapper. Nå har de gjennomført i nesten like mye vind i tre etapper.

I Marstrand ledet Christen With og Pål Berntsen med 50-foteren CAMILLA etter et vilt ritt over Skagerrak, men i natt måtte de gi tapt. Elektronikken som styrer svingkjølen sa takk for seg, noe som resulterte i at den ikke lot seg svinge til lo, men i stedet seg ned i le. Dermed var det umulig å seile båten videre.

FØLG MED. Resten av båtene vil komme i mål utover dagen, og du kan følge med på resulater, tracking, SEILtv, løpende nyheter og SEILblogg her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen