Sjøassistanse Shetland–Bergen Race

Stavanger-seilere slo til om natten og gikk til topps

Stavanger-seilere slo til om natten og gikk til topps

Doublehanded-seilerne Leif Arild Åsheim og Hans M. Veding, begge fra Stavanger Seilforening,  vant den første etappen i Sjøassistanse Shetland-Bergen Race.

Publisert Sist oppdatert

Litt over en halvtime var marginen til nummer to over all. Nå nyter de sommerværet og seieren i Lerwick.

PÅ SITT BESTE. – Dette er Shetland på sitt absolutt, absolutt beste. Vi går rundt i shorts og det er full sommer. Jeg har aldri opplevd lignende på Shetland før, sier en fornøyd Leif Arild Åsheim.

 

Sammen med sin makker, Hans M. Veding, tok de overall-seieren i Sjøassistanse Shetland-Bergen Race 2009 på den første etappen med AMUNDSENOMEGA3.

 

De to hvilte seg praktisk talt til seier.

 

SLO TIL OM NATTEN. – Vi hadde en klar formening om at det var på natten det hele skulle avgjøres. Derfor seilte vi på autopilot, mens vi spiste og hvilte på rekka de første timene etter start fra Bergen. Når natten kom, begynte vi å skjære nordover for å møte vindskiftet. Jeg tror vi var den nordligste båten i feltet, sier Åsheim.

 

De ble en stund nervøse for at vindskiftet ikke skulle komme, men da det endelig kom, var det bare å jibbe og sette kurs mot Lerwick. Strategien holdt og de to Stavanger-seilerne vant med litt over en halvtime overall.

 

ANDRE VINNERE. Jens Åge Ellingsund og Frode Haugland vant Minitranset-klassen i ISHTAR, Anders Hvide tok seieren i den største klassen med EXPEDITIOUS II, Sigurd Utbjoe vant klassen LYS 1,26 - 1,34 med sin AMELIA, mens Sigurd Boasson vant den minste klassen med  Lnx.

 

Hele resultatlisten finner dere her.

 

Nå gjør seilerne seg klare til prisutdelingen i kveld og ser på været til hjemturen – som går søndag formiddag.

 

Du kan lese mer om regattaen her.