Fra NM-gull til europacup-seier

Fra NM-gull i Optimist til europacup-seier i Laser

Hermann Tomasgaard rakk så vidt å henge fra seg gullmedaljen i NM før Optimist. før han satte kurs for Warnemunde i Tyskland. Der ble det også seier – i Laser 4.7.

Et av Norges største seiltalenter, Hermann Tomasgaard fra Drøbaksund, fortsetter å imponere. I dag ble det klart at vant europacupen i Laser 4.7 i Warnemunde – foran en nederlandsk og en tysk seiler – og 45 andre seilere.

Dermed tok Norge sin andre euorpacup-seire på rad. I Aabenraa i Danmark for litt siden var det Henrik Begby som kunne klatre øverst på pallen.

Den gangen vant Begby foran Harald Fæste, som i Warnemünde ble nummer fem etter å ha vært litt for ivrig og blitt “black flagged” – ha vært over linjen i løpet av det siste minuttet – i den siste seilasen – og dermed ble diskvalifisert i den seilasen.

Begby på sin side ble nummer 17 denne gangen. Carl Cedrik Kløvstad som var den fjerde norske seileren i Warnemünde, ble nummer 40.

Innsatsen til de aller yngste Laser-seilerne i Norge viser at det nå virkelig er god vekst og kvalitet i kjølvannet av Kristian Ruth.