Nordenfjeldske Seileruke 2009

Ålesund klar for seileruke

Ålesund klar for seileruke

Ålesund Seilforening er vertskap når seileruken skytes i gang onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Siden 1918 har byene i Møre & Romsdal og Trøndelagsfylkene byttet på å arrangere Nordenfjeldske Seileruke. Ålesund kom med i 1932 og var da så ivrige på samarbeid at de tilbød seg å sende en kraftig motorbåt opp kysten for å slepe deltagere fram og tilbake.

REGATTAFEST PÅ GÅSHOLMEN. Ålesund Seilforening har lagt årets seileruke til foreningens hytte på Gåsholmen litt utenfor byen. Her har det vært dugnad i månedsvis for å¨ta i mot 35 båter og 200 seilere til regattafest. Foreningen har bygget nytt restaurantkjøkken og utvidet utearealet rundt hytta - det satses på en intim seileruke hvor alt skal foregå på en plass. Ålesund Båtfestival arrangeres samtidig og det vil være jevnlig båttransport fra Gåsholmen og inn til sentrum av Ålesund.

TETTE LYS-KLASSER. Vanligvis seiles det i tre LYS-klasser under Nordenfjeldske Seileruke, men Ålesund Seilforening har delt inn i fire klasser. Dette er ett lurt trekk som skaper jevne og rettferdige klasser uten for store sprang i LYS-tall. Flere velkjente pallvinnere vil være tilstede i Ålesund. "Numero Uno" fra Molde vinner ofte - ligeså "Miraculix" og "Foxy Siss" fra Trondheim. En av de lokale heltene er Ronny Fylling med "Banner`n". Om noen av disse vil være på pallplass får vi se under den store avsluttningsfesten kommende lørdag.