X-99 VM Åsgårdstrand

Gullkampen fortsatt åpen

Gullkampen fortsatt åpen

I Åsgårdstrand står gullkampen mellom en dansk og en tysk båt.

Publisert Sist oppdatert

Etter onsdagens 4 (!) seilaser tok Jungersen/Christensen i DEN605 THE LAST tilbake ledelsen i X99 VM. De leder nå med 2 poeng på GER408 IMMAC sailingTeam/BALTIC BAY som hadde ledelsen etter tirsdagens seilas. Man behøver ikke å være rakettforsker for å konstatere at gullkampen står mellom disse to. Det er hele 10 poeng ned til GER 446 TEAM XIVE og Mads Christiansen  på 3.plass.

En kraftig byge etter dagens første lens skapte ett lettere kaos ved runding. Noen få og små skader på utstyr er raportert, og dommerne har hatt en stri kveld i juyerommet.

Oppløftende seiling også av de to norske båtene NOR574 XRYSS og NOR463 XESS . NOR 574 ,med skipper Tom Clement Ludvigsen,  klatret opp på listene etter imponerende 2.- og 4.plasser og gjenerobret 6.plassen de hadde etter mandagens seiaser. For NOR463 og Jon Håvard Loge, startet dagen veldig bra, med en 5.plass, det holdt dog ikke helt inn i dag,  men laget klatret 5 plasser på lista  til 14.plass. Forøvrig plassen bak NOR346 Piano, som hadde 7.plassen etter tirsdagens seilas.

Med god seiling de to siste dagene er det fullt  mulig med 3 norske inne blant topp10.

En av forhåndsfavorittene SWE22 STINO og Patrik Persson har hatt litt kladdeføre hittil i VM og ligger nede på 9.plass.

Seilmagasinet følger også de to siste VM dagene i Åsgårdstrand.