Girer opp foran Express-NM

40 båter på startstreken er minstemålet

40 båter på startstreken er minstemålet

Expressklubben har store planer om å få 40 båter på startlinjen til NM i Express under Moss Raymarine Race 21.–23. august i Moss.

– Vi vet at det er et høyt mål, men dette er en klasse som virkelig fortjener å ha 40 båter på startlinjen. Vi har både hard racing og et veldig godt sosialt miljø etter regattaene. Moss Raymarine Race kommer dessuten til å by på en ekstra fin ramme rundt arrangementet, sier Mathias R. Friis, leder i Express-klubben.

 

50 i FÆRDER’N. I klassikeren Færderseilasen har det de siste årene i snitt vært oppunder 50 båter påmeldt. Friis mener at samtlige av disse bør kunne få en kanonhelg i Moss 21.–23. august.

 

– Vi ønsker også så mange Express-seilere som mulig fra miljøene på Sørlandet, Vestlandet og ikke minst fra Sverige. Svenske seilere har jo en tradisjon for å ta medaljer i våre NM. Som norsk seiler er selvfølgelig ikke det morsomt, men det er alltid gøy når noen bidrar til å heve nivået, sier Friis.

 

I fjor var det Ralf Wickström, Svein Andreassen og Espen Andreassen (Fredrikstad Seilforening) i BÅTBUA som tok med seg gullet hjem.

 

MYE INFORMASJON. Express klubben har laget en egen NM Blogg. Eller finner man det meste en trenger på www.expressklubben.no og invitasjon til Moss Raymarine Race finner dere her.

 

Påmeldingen foregår her.

– Vi er vel en av de aller største kjølbåtklassene i Norge med oppslutning fra store deler av landet. Det er flere seilforeninger som har 10–15 båter aktive hver eneste uke. Alle seilforeninger med respekt for seg selv bør stille med minst et Express-lag i Moss, sier Friis.

 

VIDEOFILMING. Under NM kommer klubben til å sørge for videofilming og ekspertkommentarer underveis. Målet til klubben er at så mange som mulig skal heve nivået sitt ytterligere under mesterskapet.