Frisk åpning med grå fortsettelse i Arendal

Dansk dominans, norske lyspunkter i juniornordisk

Dansk dominans, norske lyspunkter i juniornordisk

Etter at junior-nordisk mesterskap i Arendal fikk en feiende frisk åpning tirsdag, ble gårsdagens seiling både grå og vindfattig. Flere norske seilere gjør det godt.

Publisert Sist oppdatert

Da det nordiske mesterskapet for juniorer åpnet tirsdag for Optimist, Zoom8, Europajolle, Laser Radial og RS:X tirsdag, blåste det 10 m/sek med reelle bølger. Så høye var bølgene at mastetoppene til Optimistene av og til forsvant i bølgetoppene, og en 13-åring uttalte etterpå:

– Det var litt skummelt å være helt alene nede i bølgedalene.

GRÅTT OG LITE VIND. I går var det ganske annerledes i Arendal, og John Arnold Hopstock oppsummerer det som «ingen sommerlig dag på Sørlandet». Han utdyper:

– På mesterskapets andre dag var det start for alle klasser. Værgudene var ikke på arrangørens side. Kl. 11.00 da starten skulle gå, var det vindstille i hele områder hvor de fem banene ligger. Etter ca. en time kom det lett bris fra øst, som var vekslende i retningen. Så etter en times tid kom de forskjellige klassen igang. Vinden stabiliserte seg fra sørøst en stund. Det ble etter hvert nedsatt sikt på grunn av regn. Ingen sommerlig dag på sørlandet i dag.

Etter noen pauser og noe omlegging av baner ble det to seilaser på alle jollebanene. Brettseilerne fikk tre seilaser.

DANSK I OPTIMIST-TOPPEN. I Optimist er det dansk i toppen etter to dagers seiling både i gutte- og jenteklassen. Likeså er det norsk sølv så langt i begge klasser med henholdsvis Martin Mejlænder-Larsen, Bærum  og Amanda J. DiBiagio fra Bundefjorden. Marttin er enslig norsk svale blant de 20 beste (av 69 seilere), mens Amanda har følge av fire andre norske blant de 20 beste (av 61 seilere).

DANSK DOMINANS. Danskene dominerer stort i Zoom8 og holder et seksdobbelt grep om teten i gutteklassen, der Eirik Gramnæs  fra Nesodden er beste norske seilere på 8. plass. I jenteklassen er dominansen mindre og sett med norske øyne langt bedre: Dansk ledelse, hvoretter Hjellestad-seilerne Helene Mjelde Gjerde og Lene Hjellestad følger på 2. og 3. plass.

NORSKE UTFORDRERE. Akkurat tilsvarende er stillingen i Europajolle for gutter: dansk ledelse og norsk 2. og 3. plass ved Kristian Hammarstrøm, Drøbaksund og Nicholas Lohrmann fra KNS.  Blant jentene er det norsk ledelse ved Katrine Johansen fra Svelvik foran en svensk seiler.

FULL PALL. I Laser Radial er det tredobbelt norsk i toppen: Nicholas Small, Vestfjorden, Mikkel Berger, Drøbaksund og Brage Wiik-Hansen, Asker. I denne klassen er det imidlertid 13 norske seilere og to svenske...

Halvard Holden Feragen fra Arendal har til slutt tatt ledelsen i RS:X foran Maria Mollestad fra Bærum.

Fullstendinge resultater finner du på Arendals Seilforenings hjemmesider.

Mesterskapet fortsetter i dag og alt tyder på at det blir nok en grå dag med lett vind.

Fredag avsluttes juniormesterskapet.