Nordisk juniormesterskap i Arendal

Danmark med sterkest rekrutter

I de to rekrutteringsklassene Optimist og Zoom8 forsynte de danske seilerne seg med 10 av 12 medaljer i juniornordisk i de to klassene. Det lover godt for danske seilsport. Den norske beholdningen ble én bronse.

Publisert Sist oppdatert

Amanda J. DiBiagio fra Bundefjorden var den eneste norske seileren som fikk med seg en medalje hjem i de to rekrutteringsklassene Optimist og Zoom8. Amanda seiler Optimist.

Heller ikke svenskene fikk noen stor medaljehøst: En bronse. Derimot kunne danskene returnere jublende hjem: Full pall i begge de to Zoom8-klassene, pluss i guttenes Optimist-klasse. De fikk også mesteren i jentenes Optimist-klasse.

I alt stilte det 120 Optimister til start, mens det var 70 i Zoom8.

Langt færre deltagere var det i Laser Radial og brettklassen RS:X: 15 seilere i hver. I disse klassene var det en overvekt av norske seilere, noe som også preget resultatlistene. I Laser Radial ble det firedobbelt norsk, mens det ble dobbelt norsk i RS:X.

Mikkel Berger fra Drøbaksund ble nordisk mester i Laser Radial etter en drabelig duell med Vestfjordens Nicholas Small, mens Arendals Halvard Holden Feragen tok en klar seier i RS:X foran Maria Aadland Mollestad fra Bærum.