VM i Laser 4.7

Hermann Tomasgaard kjemper om VM-tittel

Hermann Tomasgaard kjemper om VM-tittel

I den brasilianske badebyen Buzios utenfor Rio de Janeiro kjemper nå den unge Drøbaksund-seileren Hermann Tomasgaard om VM-tittelen i Laser 4.7. Etter fjerde dag leder han.

Publisert Sist oppdatert

Ut av en deltagerliste som teller tilsammen 110 seilere, troner den unge norske seileren i øyeblikket helt på topp. To dager med seilaser gjenstår; dagens og morgendagens.

Hermann Tomasgaard kan se tilbake på en meget sterk serie med 7., 1., 12. (som han har strøket), 1., 2. og 7. plass. Det gir ham 18 poeng – ett mindre enn hans hardeste utfordrer, Jonathan Martinetti fra Ecuador. De to har opparbeidet seg en luke til kroateren Juraj Divjakinja.

Derifra og videre er det nok en luke, så skulle det ikke bli noen VM-tittel på Hermann Tomasgaard, så ser muligheten for å ende på et av pallens to andre trinn svært lys ut.

– Norge har et fantastisk seiltalent i Hermann Tomasgaard, det viser han i konkurranse med noen av de beste juniorene fra hele verden, sier styremedlem i Norsk Laserklubb, Kristian Fæste, i en kommentar.

Hermann Tomasgaard er eneste norske deltager i Brasil. Tidligere i år ble han norgesmester i Optimist, og like etterpå vant han europacup i Laser 4.7.

Følg innspurten om VM-gullet her.