La Solitaire du Figaro

Figaro-felt vel av gårde

Figaro-felt vel av gårde

Det var optimale forhold da de 52 båtene som deltar i La Solitaire du Figaro stakk til havs fra den franske byen Lorient i går.

11 knops vind, solskinn og god sikt – det var drømmeforhold da en av Frankrikes eldste og mest betydningsfulle shorthanded-regatter startet. Det fargerike feltet la ut på den 1. av fire etapper, og i hver båt var det kun en seiler.

SER GREIT UT. – Jeg har sluttet å være nervøs foran en slik start. Det var annerledes før, men det er lenge siden, sa den store favoritten Michel Desjoyeaux før start.

Han har vunnet regattaen tre ganger tidligere.

– Dette ser ganske greit ut. Værmeldingene har vært likelydende nå i de siste dagene, værmodellene er stabile – noe som tyder på at det ikke vil komme noen store overraskelser. Jeg har strategien min helt klar for den første etappen, sa han.

Og til nå har han valgt å legge seg i den sørlige delen av feltet, men det har foreløpig ikke gitt størst uttelling. Seileren som også vant Vendee Globe forrige gang, ligger kun på en 18. plass.

YNGST. Vianny Jacquier er feltets yngste deltager – 22 år gammel. For ham stilte det seg annerledes før start. Han er med for første gang og var full av forventning før start.

– Jeg kan nesten ikke vente på å komme i gang. Tenk, meg alene om bord i konkurranse med alle disse store seilerne. Det er fantastisk. Værutsiktene ser gode ut, og det vil være to, tre viktige beslutninger som må tas under veis, mente han.

– Riktige beslutninger kan gi meg en god plassering.

Så langt ser det imidlertid ikke så lyst ut. 22-åringen lå etter ett døgns seiling på 47. plass.

Leder gjør Charles Caudrelier Benac.

Du kan følge seilasen med kommentarer, resultatlister og tracking.

Mer om regattaen også her.