Ingen seilaser siste dag av VM i Laser 4.7

VM-gull til Hermann Tomasgaard – sølv over all

VM-gull til Hermann Tomasgaard – sølv over all

Regn og tåke – og null vind – gjorde at det ikke ble noen seilaser siste dag av VM i Laser 4.7. Det betød at 15-åringen Hermann Tomasgaard fra Drøbak fikk sølv over all, men han ble verdensmester i klassen for seilere under 16 år.

Publisert Sist oppdatert

Den svært så talentfulle, unge norske seileren stod dermed for en av Norges største seilprestasjoner denne sesongen, og det er aller første gang det er blitt en norsk verdensmester i en av Laser-klassene. Laser 4.7 er en stor internasjonal klasse og i VM deltok 110 seilere fra 23 nasjoner.

I jenteklassen deltok 39 seilere, men det var ingen norske seilere på deltagerlisten.

VERDENSMESTER BLANT DE YNGSTE. Hermann Tomasgaard ledet en stund Laser 4.7-mesterskapet over all, men ble passert på mesterskapets nest siste dag av Jonathan Martinetti fra Ecuador, og ettersom det ikke ble noen seilaser siste dag, stod resultatet seg.

I Laser 4.7 kåres det imidlertid også verdensmestre blant de seilerne som er under 16 år, og her var Tomasgaard i særklasse best og vant med klar margin foran Tono Alcazar fra Spania og David Grant fra England. 15 seilere konkurrerte i denne delen av  verdensmesterskapet.

Komplett resultatliste over all og i klassen for seilere under 16 år.

Mesterskapet foregikk i Brasil, i den populære badebyen Buzios utenfor Rio der sol og flott vind er en nokså sikker faktor. Slik var det imidlertid ikke på verdensmesterskapets siste dag, og været var av en slik art at det så ut som Brigitte Bardot satt på en benk i tåkete London, fremfor på strandpromenaden i den eksotiske brasilianske byen. Byen ble nemlig satt på verdenskartet nettopp fordi Bardot kom dit og gjorde noen av sine berømte filmopptak. Til ære for henne er står det derfor en statue av henne der.

NYTT VM VENTER. Om få dager er Hermann Tomasgaard i gang med et nytt VM, denne gangen i Optismist.